Veľkonočné pudingové vajíčka fotorecept
Vajíčka z pudingového lineckého cesta v 3 príchutiach.
3 x 60
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto pistácia: | |
300 g |
|
100 g |
|
3 bal. |
|
250 g (alebo Hera) |
|
2 ks |
|
Cesto malinové: | |
300 g |
|
100 g |
|
3 bal. |
|
250 g (alebo Hera) |
|
2 ks |
|
Cesto banánové: | |
300 g |
|
100 g |
|
3 bal. |
|
250 g (alebo Hera) |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
300 g |
|
100 g |
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
|
Na zlepenie: | |
domáci |
|
Postup
-
1
Linecké pudingové cestá postupne po jednom spracujeme. Nemiesime dlho, aby sa cesto nesparilo, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladu.
-
2
Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 2-3 milimetre. Formičkou vykrojíme vajíčka. Jedno plné a druhé s dierkou.
-
3
Ukladáme na suchý plech.
-
4
Upečieme (10 minút na 170 °C).
-
5
Poleva: Bielu čokoládu spolu s Cerou roztopíme nad parou. Môžeme prifarbiť kvapkou potravinárskej farby do čokolády. Vajíčka s dierkou namáčame v poleve a ozdobíme cukrovým posypom.
-
6
Keď poleva stuhne, vajíčka zlepíme džemom.
Pekná práca!