Acidkové rezy
Foto: katarinalucanova
Acidkový koláčik vďaka krému povýšený na zákusok.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
500 ml |
|
500 ml |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
100 g nastrúhaná |
|
Na potretie: | |
|
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
500 ml |
|
4 baličky |
|
3 PL (Olé) |
|
Poleva: | |
200 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Acidko, práškový cukor, polohrubú múku, olej, 1 čajovú lyžicu sódy bikarbóny, 1 polievkovú lyžicu kakaa spolu vyšľaháme mixérom. Pridáme nastrúhanú čokoládu a dobre premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme (20 minút na 170 °C). Takto isto si pripravíme aj druhý plát.
- 2
Krém: Smotanu, vanilínový cukor, mascarpone, tvaroh a Olé puding vyšľaháme na hladký hustý krém.
- 3
Skladanie: Prvý plat natrieme džemom, naň navrstvíme krém. Z krému si odložíme cca 5 polievkových lyžíc. Na krém položíme druhý plát. Natrieme džemom a odloženým krémom. Zákusok necháme v chlade stuhnúť.
- 4
Poleva: Čokoládu a Ceru roztopíme spolu nad parou. Polevu nanesieme navrch zákuska. Keď poleva stuhne, nakrájame na rezy a ozdobíme podľa vlastného vkusu.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu