Kokosové pusinky bez lepku fotorecept
Foto: elisticka
Tieto zaujímavé koláčiky som robila bezlepkové. A sú vynikajúce, tak prikladám recept.
porcií
príprava
na 180/80 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g (Cake mix) |
|
50 g |
|
1 ks (veľkosť L) |
|
20 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
180 g |
|
3 ks |
|
94 g |
|
38 g |
|
2 PL |
|
50 g (74 %) |
|
Pusinky: | |
90 g |
|
210 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
180 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
Na posypanie: | |
100 g |
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme linecké cesto zmiešaním všetkých surovín a vyvaľkáme ho na hrúbku 4 mm, vykrojíme kolieska, ktoré upečieme pri 180 °C asi 10 minút. Potom si urobíme kokosové pusinky a to tak, že v mixéri šľaháme bielky s práškovým cukrom, pridáme Zlatý klas a citrónovú šťavu a šľaháme do hustého lesklého snehu. Potom už iba ručne opatrne ale nie pomaly primiešame kokos... Dlhým miešaním by hmota zredla. Kokosový sneh preložíme do vrecka s ozdobnou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame pusinky, ktoré dáme do rúry vyhriatej na 100 °C a znížime teplotu na 80 °C a sušíme asi 60-70 minút .
-
2
Urobíme si plnku tak, že do kastrólika dáme kryštálový cukor a vodu a necháme vrieť na 100 °C. V mise mixujeme žĺtky a prilievame po stenách misky horúci cukrový sirup a šľaháme do vychladnutia. Potom postupne zašľaháme zmäknuté maslo, kakao a rozpustenú čokoládu. Na linecké kolieska hladkou špičkou nastriekame plnku dookola.
-
3
Do stredu dáme džem, priložíme kokosovú pusinku a necháme vychladiť.
-
4
Stuhnuté koláčiky zospodu namočíme do čokolády a obalíme v kokose.
-
5
A môžeme mlsať... dobrú chuť
Diskusia k receptu