Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Ružové rezy bez múky

mojaradost - bez fotkymojaradost, 21. novembra 2021

Výborné svieže rezy vhodné na slávnostné príležitosti.

30
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
7 ks
200 g
4 bal.
1/2 bal.
5 PL vlažná
štipka
Plnka:
500 ml
250 g (bez hrudiek)
2 PL
Okrem toho:
 (malinový)
 (malinový)
Poleva:
200 g
50 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, po lyžiciach zašľaháme vodu a zamiešame pudingy v prášku a polovicu prášku do pečiva. Do peny jemne zamiešame vyšľahané bielky.

  2. 2

    Hlboký plech (rozmer 30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Upečieme pri teplote 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Upečený korpus otočíme papierom nahor. Vtedy sa ľahko odstráni šupka, ktorá sa vytvorila pri pečení. Necháme vychladnúť. Papier odstránime.

  3. 3

    Plnka: Vo väčšej vyššej nádobe vyšľaháme rastlinnú šľahačku, nie celkom dotuha tak ako redší puding. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom podľa chuti. Spojíme s vyšľahanou šľahačkou.

  4. 4

    Ukladáme nasledovne: Piškótu, z ktorej odstránime šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, pokvapkáme jahodovým alebo malinovým sirupom zriedeným vodou. Potrieme jahodovým džemom a polovicou tvarohového krému. Na krém uložíme vedľa seba okrúhle detské piškóty, ktoré namočíme v jahodovom alebo malinovom sirupe zriedenom vodou. Potrieme druhou časťou krému. Dáme stuhnúť do chladničky.

  5. 5

    Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou prifarbenou červenou gélovou farbou. Ozdobíme podľa fantázie. Po stuhnutí pokrájame horúcim zúbkovým suchým nožom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Ešte trochu rumu a pripomínalo by to punčové rezy.....len tie piškótky by som ja nedala, myslím, že koláč by bol chutný aj bez nich, ak sa dávajú len na dekoráciu.
mojaradost
@evanaaa (22.11.2021 21:01)

Rezy majú inú chuť ako punčové. Rozdiel je už v tom, že punčové sú bez plnky. Pridaním piškót sú rezy vyššie, nakoľko malinová piškóta je iba jedna. Ale vyskúšajte, bude nový zákusok:))
cesminaz
Pekné rezy , ale pre nás málo cukru v plnke, ani sladké to nebude :-)
mojaradost
@cesminaz (24.11.2021 19:52)

Cukor si môžete pridať podľa svojej chuti, je to uvedené v postupe, nakoľko rastlinná šľahačka je sladká:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia