Ružové rezy bez múky
Výborné svieže rezy vhodné na slávnostné príležitosti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Piškóta: | |
| 7 ks |
|
| 200 g |
|
| 4 bal. |
|
| 1/2 bal. |
|
| 5 PL vlažná |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 500 ml |
|
| 250 g (bez hrudiek) |
|
| 2 PL |
|
| Okrem toho: | |
| (malinový) |
|
|
|
|
| (malinový) |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 1 KL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, po lyžiciach zašľaháme vodu a zamiešame pudingy v prášku a polovicu prášku do pečiva. Do peny jemne zamiešame vyšľahané bielky.
- 2
Hlboký plech (rozmer 30x40 cm) vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Upečieme pri teplote 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Upečený korpus otočíme papierom nahor. Vtedy sa ľahko odstráni šupka, ktorá sa vytvorila pri pečení. Necháme vychladnúť. Papier odstránime.
- 3
Plnka: Vo väčšej vyššej nádobe vyšľaháme rastlinnú šľahačku, nie celkom dotuha tak ako redší puding. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom podľa chuti. Spojíme s vyšľahanou šľahačkou.
- 4
Ukladáme nasledovne: Piškótu, z ktorej odstránime šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, pokvapkáme jahodovým alebo malinovým sirupom zriedeným vodou. Potrieme jahodovým džemom a polovicou tvarohového krému. Na krém uložíme vedľa seba okrúhle detské piškóty, ktoré namočíme v jahodovom alebo malinovom sirupe zriedenom vodou. Potrieme druhou časťou krému. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 5
Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou prifarbenou červenou gélovou farbou. Ozdobíme podľa fantázie. Po stuhnutí pokrájame horúcim zúbkovým suchým nožom. Dobrú chuť!
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Rezy majú inú chuť ako punčové. Rozdiel je už v tom, že punčové sú bez plnky. Pridaním piškót sú rezy vyššie, nakoľko malinová piškóta je iba jedna. Ale vyskúšajte, bude nový zákusok:))
Cukor si môžete pridať podľa svojej chuti, je to uvedené v postupe, nakoľko rastlinná šľahačka je sladká:))