Plnené oriešky
Orechové drobné pečivo.
30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g mleté |
|
| 230 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 125 g |
|
| 60 g |
|
| 150 g mleté |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať.
- 2
Odležané cesto rozšúľame na pomúčenej doske a pokrájame na malé kúsky, ktoré povtláčame do formičiek v tvare orecha a upečieme (15 minút na 170 °C). Upečené polovičky orechov hneď vyklopíme z formičiek.
- 3
Plnka: Všetky suroviny na plnku dobre vyšľaháme. Vychladnuté upečené pečivo naplníme plnkou a zlepujeme.
- 4
Poleva: Čokoládu a Ceru spolu roztopíme nad parou. Naplnené zlepené oriešky spolovice namočíme do pripravenej polevy.
Tiež orechové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu