Plnené oriešky
Foto: katarinalucanova
Orechové drobné pečivo.
30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
80 g |
|
100 g mleté |
|
230 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
125 g |
|
60 g |
|
150 g mleté |
|
|
|
1 ks |
|
50 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať.
- 2
Odležané cesto rozšúľame na pomúčenej doske a pokrájame na malé kúsky, ktoré povtláčame do formičiek v tvare orecha a upečieme (15 minút na 170 °C). Upečené polovičky orechov hneď vyklopíme z formičiek.
- 3
Plnka: Všetky suroviny na plnku dobre vyšľaháme. Vychladnuté upečené pečivo naplníme plnkou a zlepujeme.
- 4
Poleva: Čokoládu a Ceru spolu roztopíme nad parou. Naplnené zlepené oriešky spolovice namočíme do pripravenej polevy.
Tiež orechové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu