Karamelové parížske rožky
Rožky s karamelovou plnkou a bielou čokoládou.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
Plnka: | |
1 plechovka |
|
500 g |
|
Poleva: | |
200 g |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy. Cesto si dáme do vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky.
- 2
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme dvierka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
- 3
Plnka: Maslo a karamelové Salko vyšľaháme na hladký krém. Krém s ozdobnou špičkou nastriekame na rožky. Necháme stuhnúť v chlade.
- 4
Rožky namáčame v poleve z bielej čokolády. Polevu pripravíme nad parou roztopením Cery a bielej čokolády.
Tiež karamelový zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Aj tento bude v poradovníku...