Karamelové parížske rožky
Foto: katarinalucanova
Rožky s karamelovou plnkou a bielou čokoládou.
60
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
5 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto: Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy. Cesto si dáme do vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky.
- 2
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme dvierka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
- 3
Plnka: Maslo a karamelové Salko vyšľaháme na hladký krém. Krém s ozdobnou špičkou nastriekame na rožky. Necháme stuhnúť v chlade.
- 4
Rožky namáčame v poleve z bielej čokolády. Polevu pripravíme nad parou roztopením Cery a bielej čokolády.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj tento bude v poradovníku...