Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Karamelové parížske rožky

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 17. novembra 2021

Rožky s karamelovou plnkou a bielou čokoládou.

60
porcií
45 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
300 g
300 g
Plnka:
1 plechovka
500 g
Poleva:
200 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy. Cesto si dáme do vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme dvierka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.

  3. 3

    Plnka: Maslo a karamelové Salko vyšľaháme na hladký krém. Krém s ozdobnou špičkou nastriekame na rožky. Necháme stuhnúť v chlade.

  4. 4

    Rožky namáčame v poleve z bielej čokolády. Polevu pripravíme nad parou roztopením Cery a bielej čokolády.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

farbuska
Parížske rožky mám veľmi rada a tieto vyzerajú rovnako príťažlivo. Obávam sa, že s mojimi biednymi cukrárskymi schopnosťami sa ich neodvážim upiecť a najmä tá poleva by sa mi asi nevydarila, ale ktovie, možno raz "motyka vystrelí"? V každom prípade vďaka za uvedenie tohto receptu.


Zaujímavé video z archívu TV Varecha