Orechový zákusok
Orechový zákusok

Medovo-orechový rez Natália

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 5. septembra 2022
Medovo-orechový rez Natália
Foto: katarinalucanova

Fantastický zákusok z medových plátov, orechového korpusu s vaječným krémom šľahaným nad parou s príchuťou kávy.

60
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Medové cesto:
250 g
60 g
25 g
1 ks
1 PL
2 PL
1 ČL
Orechové cesto:
4 ks
4 PL
2 PL
2 PL
2 PL
4 PL mleté
1 ČL
Krém:
5 ks
220 g
400 g
1 PL
Na potretie:
Poleva:
200 g
70 g




Postup

  1. 1

    Medové pláty: Maslo, med, mlieko, vajíčko, cukor, sódu bikarbónu šľaháme metličkou nad parou kým sa všetko pekne spojí a vytvorí sa pekná pena. Pozor nevariť, len zapeniť a odstaviť. Do ešte teplej masy vmiešame múku a vypracujeme pekné hladké cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a priamo na papieri na pečenie na tenučko vyvaľkáme. Upečieme postupne každý plát zvlášť na opačnej strane plechu. Pečiem 6 minút na 160 °C. Pozor, pečú sa rýchlo

  2. 2

    Orechový plát: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva, pomleté vlašské orechy. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme plát.

  3. 3

    Krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny asi 15 minút. Do vychladenej vaječnej peny zašľaháme maslo, instantnú kávu a vyšľaháme hladký krém.

  4. 4

    Skladanie: Prvý medový plát natrieme polovicou krému. Na krém položíme orechový plát, ktorý potrieme džemom a na džem navrstvíme druhú polovicu krému. Na krém položíme druhý medový plát. Takto poskladaný zákusok zaťažíme a necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou.

  5. 5

    Poleva: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou. Polejeme vrch zákusku. Keď poleva stuhne, nakrájame na rezy.

Diskusia k receptu

pivonka
Dobre pečieš, Katka, mám od Teba odskúšanú izidorovú roládu, tá je výborná a isto sú výborné aj tieto rezy. Lenže mne sa medové pláty kedysi veľmi zle vaľkali a už to neskúšam. Ale tieto rezy sa mi veľmi páčia, tak ti nevím, Karle...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia