Vaľkaná doboška
Foto: katarinalucanova
Vynikajúce čokoládové rezy na spôsob dobošky.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
750 g |
|
300 g |
|
3 ks |
|
150 ml |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
1200 ml |
|
250 g |
|
4 bal. |
|
200 g (52 %) |
|
400 g (alebo Hera) |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g (52 %) |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Každú časť cesta vyvaľkáme na papieri na pečenie, rozmer 32 cm x 40 cm. Postupne upečieme na opačnej strane plechu v rúre vyhriatej na 170 °C 5 minút.
- 2
Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu rozlámeme celú čokoládu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty. Vyšľaháme hladký krém.
- 3
Skladanie: Krém rozdelíme na 4 rovnaké časti. Upečené platy postupne plníme krémom. Po naplnení zaťažíme a odložíme do chladu.
- 4
Čokoládová poleva: Čokoládu s Cerou pomaly roztopíme nad parou na hladkú polevu.
- 5
Dokončenie: Vychladený zákusok polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda stuhne, pokrájame na rezy.
Tiež Čokoládové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu