Čokoládové rezy
Čokoládové rezy

Vaľkaná doboška

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, dnes 17:17

Vynikajúce čokoládové rezy na spôsob dobošky.

60
porcií
40 minút
príprava
5x10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
300 g
3 ks
150 ml
100 g
1 bal.
Plnka:
1200 ml
250 g
4 bal.
200 g (52 %)
400 g (alebo Hera)
Čokoládová poleva:
200 g (52 %)
80 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Každú časť cesta vyvaľkáme na papieri na pečenie, rozmer 32 cm x 40 cm. Postupne upečieme na opačnej strane plechu v rúre vyhriatej na 170 °C 5 minút.

  2. 2

    Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu rozlámeme celú čokoládu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty. Vyšľaháme hladký krém.

  3. 3

    Skladanie: Krém rozdelíme na 4 rovnaké časti. Upečené platy postupne plníme krémom. Po naplnení zaťažíme a odložíme do chladu.

  4. 4

    Čokoládová poleva: Čokoládu s Cerou pomaly roztopíme nad parou na hladkú polevu.

  5. 5

    Dokončenie: Vychladený zákusok polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda stuhne, pokrájame na rezy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia