Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Bratislavské rezy

Petra a Sofia Hübler
cukrárky, dnes 12:00
Bratislavské rezy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks (podľa základného receptu)
Pudingový krém:
500 ml
50 g
100 g
3 ks
129 g (alebo Hera)
1 ks
Rozvar:
100 ml
50 g
1/2 ks
50 ml
Na potretie:
Čokoládová poleva:
200 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Podľa základného receptu na biskvit upečieme piškótový korpus. Necháme ho vychladnúť.

  2. 2

    Na pudingový krém vo vodnom kúpeli dáme zohrievať mlieko a cukor. V druhej nádobe dohladka zmiešame pudingový prášok a žĺtky. Keď je mlieko horúce, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý krém.

  3. 3

    Do mixéra vložíme studené na kocky nakrájané maslo, pridáme uvarený puding a šťavu z citróna. Šľaháme na nízkych otáčkach do vychladnutia. Hotový krém preložíme do misky, prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila kôrka, a odložíme do chladničky.

  4. 4

    Všetky suroviny na rozvar zmiešame a privedieme do varu. Chvíľu povaríme, aby sa alkohol vyparil.

  5. 5

    Vychladnutý upečený piškótový korpus (biskvit) rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Čokoládu nalámeme do misky nad vodným kúpeľom a necháme roztopiť, môžeme pridať asi 1 PL Cery. Hladkú časť korpusu natrieme tenkou vrstvou roztopenej čokolády a počkáme, kým čokoláda stuhne (môžeme dať stuhnúť aj do chladničky).

  6. 6

    Korpus položíme čokoládovou časťou na papier na pečenie a pórovitú časť natrieme tenkou vrstvou jahodového džemu. Na ňu položíme hladkou stranou druhú časť korpusu a naň lyžičkou nanášame rozvar.

  7. 7

    Z chladničky vyberieme pudingový krém, premiešame ho a potrieme ním povrch koláča, uhladíme. Zákusok dáme vychladiť.

  8. 8

    Vychladený zákusok polejeme zvyšnou roztopenou čokoládou izbovej teploty a necháme stuhnúť. Hotový dezert nakrájame na rezy.

Diskusia k receptu