Bratislavské rezy
cukrárky, dnes 12:00

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 ks (podľa základného receptu) |
|
Pudingový krém: | |
500 ml |
|
50 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
129 g (alebo Hera) |
|
1 ks |
|
Rozvar: | |
100 ml |
|
50 g |
|
1/2 ks |
|
50 ml |
|
Na potretie: | |
|
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Podľa základného receptu na biskvit upečieme piškótový korpus. Necháme ho vychladnúť.
- 2
Na pudingový krém vo vodnom kúpeli dáme zohrievať mlieko a cukor. V druhej nádobe dohladka zmiešame pudingový prášok a žĺtky. Keď je mlieko horúce, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý krém.
- 3
Do mixéra vložíme studené na kocky nakrájané maslo, pridáme uvarený puding a šťavu z citróna. Šľaháme na nízkych otáčkach do vychladnutia. Hotový krém preložíme do misky, prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila kôrka, a odložíme do chladničky.
- 4
Všetky suroviny na rozvar zmiešame a privedieme do varu. Chvíľu povaríme, aby sa alkohol vyparil.
- 5
Vychladnutý upečený piškótový korpus (biskvit) rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Čokoládu nalámeme do misky nad vodným kúpeľom a necháme roztopiť, môžeme pridať asi 1 PL Cery. Hladkú časť korpusu natrieme tenkou vrstvou roztopenej čokolády a počkáme, kým čokoláda stuhne (môžeme dať stuhnúť aj do chladničky).
- 6
Korpus položíme čokoládovou časťou na papier na pečenie a pórovitú časť natrieme tenkou vrstvou jahodového džemu. Na ňu položíme hladkou stranou druhú časť korpusu a naň lyžičkou nanášame rozvar.
- 7
Z chladničky vyberieme pudingový krém, premiešame ho a potrieme ním povrch koláča, uhladíme. Zákusok dáme vychladiť.
- 8
Vychladený zákusok polejeme zvyšnou roztopenou čokoládou izbovej teploty a necháme stuhnúť. Hotový dezert nakrájame na rezy.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu