Foto: helena10
Vhodné aj na Mikulášske posedenie. Je to niekoľko desaťročí starý recept z mojej písanky receptov na vianočne sviatky. Robievame ich často. Niekedy vylepšujeme...
Suroviny
Čokoláda: | |
1 bal. (stužený tuk) |
|
200 g |
|
1 bal. (krabička) |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
trocha (alebo rum) |
|
Plnka: | |
200 ml (alebo voda) |
|
150 g |
|
1 bal. (alebo 3 bal. Marína keksov) |
|
100 g mleté |
|
trocha (alebo rum) |
|
Postup
-
1
Najprv pripravujem náplň. Do uvareného mlieka/vody (môžete aj do nevareného, ak je konzumácia rýchla...) pridáme a premiešame cukor, mleté orechy a nadrvené piškóty alebo keksy v množstve, aby bola vyhovujúca stredne hustá plnka. Ochutíme trochu rumovou príchuťou/rumom.
- 2
Čokoláda: Na miernom ohni roztopíme stužený tuk, primiešavame práškový cukor, BB puding, kakao, vanilkový cukor a nakoniec trochu rumovej príchute/rumu. Z takejto čokolády sme v detstve (je to už veeeeeľmi dávno) robili vianočné kolekcie do pozlátka.
- 3
Do pripravených papierových košíčkov naspodok dávame čokoládovú polevu. Na polevu dáme plnku a plnku zalejeme opäť čokoládovou polevou. Necháme v chlade tuhnúť. Polostuhnutú polevu môžeme prizdobiť podľa vlastnej fantázie. Ak plnku do šuhájd pripravíme s vodou, sú vhodné aj pre tých, ktorí nemôžu konzumovať mlieko.
Tiež Šuhajdy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len mleté orechy, práškový cukor a rum. Koľko orechy prijmú. A je to mňam, jasné, že nie pre deti, pre tie robím bez rumu, s lentilkou navrchu. Ostatné s polovičkou vlašského orechu.
Pekný deň želám.