Recepty, kde je sterilizované
	
      
 
	          
	            Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka
	          
  Chutný obed.  Množstvo surovín závisí od vašej chuti a počtu stravníkov... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bylinková pochúťka - chimichurri verde 
	          
 Dlho mi chute dráždili a dráždia pojmy, o ktorých som ani nechyroval....
        
      
    
	
	
	
      
 
	          
	            Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov 
	          
  Rovnako chutný ako v závitku mäsa.  Vyskúšajte. 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Kuracie stehná s gaštanovou plnkou 
	          
 Veľa ľudí sa domnieva,  že s mojou „prišahanou“ máme alergickú  reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je 
pravda....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Vianočný šalát zo sladkých zemiakov 
	          
  Chutí rovnako výborne ako ten klasický zemiakový,  tak ho tento rok na sviatky vyskúšajte!
        
      
    
	
      
  
	          
	            Zemiakový šalát 
	          
 Veľmi chutný klasický šalát, ktorý sa hodí k mäsu, rybe, k vyprážanému syru alebo len tak s kúskom chleba na raňajky či na desiatu....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové na znojemský spôsob 
	          
 Určite vám bude chutiť  toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bratislavské bravčové pliecko 
	          
  Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy,  trochu nasolíme. 
Na oleji osmažíme dozlata cibuľu... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jablkové krémové rezy 
	          
  Ďalší fajnový jablkový 
zákusok,  ktorý sa oplatí 
vyskúšať upiecť.  Niektorí sa 
olizovali... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jablková torta bez múky s krémom z mascarpone a kyslej smotany 
	          
  Okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj.  Jablkovú zmes... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Tokáň čermeľského pytliaka 
	          
 Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný  gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, 
hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Oškvarková nátierka s lečom 
	          
  Keď sa budete rozhodovať,  ako využiť oškvarky,  tak určite nevynechajte túto výbornú pochúťku.  Na... 
        
      
    
	
      
  
	          
	            Vynikajúce španielske vtáčiky 
	          
  Perfektné a výdatné jedlo,  to je hovädzí plátok plnený slaninkou,  vajíčkom,  uhorkou,  mrkvou... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Tokáň z bravčového mäsa
	          
  Toto je chutné a naše 
obľúbené jedlo.  Každý ho 
robí inak,  ja som použila túto... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní 
	          
 Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Vlašský šalát, ako si ho pamätáme 
	          
 Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Tagliatelle s mäsovými guľôčkami v paradajkovej omáčke
	          
  Pečivo nahrubo nasekáme a presypeme do väčšej misky.  Polejeme ho mliekom a necháme postáť.  Nakrájame... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi 
	          
  Sú to fliačky so zeleninou a smotanou.  Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.  
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové stehno na spôsob stroganov 
	          
  Výborný obed,  večera,  ktorá poteší veľkých aj malých.  
        
      
    
	
      
 
	          
	            Domáce široké rezance so šošovicovou omáčkou
	          
  Zimné januárové dni si pýtajú nielen zababušiť sa do teplého oblečenia,  ale aj zasýtiť sa domácim... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Karí zo žltej šošovice
	          
  Na rozpálenú panvicu nalejeme slnečnicový olej.  Pridáme najemno nakrájanú šalotku,  speníme do sklovita,  trvá... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jablčník na krehkom drožďovom ceste 
	          
  Dnes som sa rozhodla upiecť veľmi chutnú kombináciu pre milovníkov jabĺk.  Nenáročné pečenie.  Upečte, ... 
        
      
    
	
      
  
	          
	            Vianočný zemiakový šalát s majonézou 
	          
  Na slávnostný stôl patrí výborný zemiakový šalát s majonézou.  Vynikajúci,  jednoduchý a veľmi chutný si... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa 
	          
 Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rybacia kyselica 
	          
 Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na 
osvieženie....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Košovská pochúťka, ktorú Barbora Ďurovčíková varí manželovi 
	          
  Muzikálová herečka Barbora Ďurovčíková,  nám uvarila košovskú pochúťku,  ktorú má veľmi rád jej manžel, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pečená bravčová krkovička s lečom 
	          
  Dnes je u nás 17 stupňov Celzia a fúka veľmi silný vietor,  takže zapnutá rúra nerobí... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Horúce kuracie štvrte 
	          
  Je to momentálna myšlienka na chate,  ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom.  No odporúčam pripraviť... 
        
      
      

Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka
Chutný obed. Množstvo surovín závisí od vašej chuti a počtu stravníkov...

Bylinková pochúťka - chimichurri verde
Dlho mi chute dráždili a dráždia pojmy, o ktorých som ani nechyroval....

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....
 Vianočný šalát zo sladkých zemiakov
Chutí rovnako výborne ako ten klasický zemiakový, tak ho tento rok na sviatky vyskúšajte!
 Zemiakový šalát
Veľmi chutný klasický šalát, ktorý sa hodí k mäsu, rybe, k vyprážanému syru alebo len tak s kúskom chleba na raňajky či na desiatu....

Bravčové na znojemský spôsob
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....

Bratislavské bravčové pliecko
Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...

Jablkové krémové rezy
Ďalší fajnový jablkový zákusok, ktorý sa oplatí vyskúšať upiecť. Niektorí sa olizovali...

Jablková torta bez múky s krémom z mascarpone a kyslej smotany
Okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj. Jablkovú zmes...

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
 Oškvarková nátierka s lečom
Keď sa budete rozhodovať, ako využiť oškvarky, tak určite nevynechajte túto výbornú pochúťku. Na...
 Vynikajúce španielske vtáčiky
Perfektné a výdatné jedlo, to je hovädzí plátok plnený slaninkou, vajíčkom, uhorkou, mrkvou...

Tokáň z bravčového mäsa
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...

Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...

Vlašský šalát, ako si ho pamätáme
Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....

Tagliatelle s mäsovými guľôčkami v paradajkovej omáčke
Pečivo nahrubo nasekáme a presypeme do väčšej misky. Polejeme ho mliekom a necháme postáť. Nakrájame...

Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.

Bravčové stehno na spôsob stroganov
Výborný obed, večera, ktorá poteší veľkých aj malých.

Domáce široké rezance so šošovicovou omáčkou
Zimné januárové dni si pýtajú nielen zababušiť sa do teplého oblečenia, ale aj zasýtiť sa domácim...

Karí zo žltej šošovice
Na rozpálenú panvicu nalejeme slnečnicový olej. Pridáme najemno nakrájanú šalotku, speníme do sklovita, trvá...

Jablčník na krehkom drožďovom ceste
Dnes som sa rozhodla upiecť veľmi chutnú kombináciu pre milovníkov jabĺk. Nenáročné pečenie. Upečte, ...
 Vianočný zemiakový šalát s majonézou
Na slávnostný stôl patrí výborný zemiakový šalát s majonézou. Vynikajúci, jednoduchý a veľmi chutný si...

Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....

Rybacia kyselica
Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie....
 Košovská pochúťka, ktorú Barbora Ďurovčíková varí manželovi
Muzikálová herečka Barbora Ďurovčíková, nám uvarila košovskú pochúťku, ktorú má veľmi rád jej manžel, ...

Pečená bravčová krkovička s lečom
Dnes je u nás 17 stupňov Celzia a fúka veľmi silný vietor, takže zapnutá rúra nerobí...

Horúce kuracie štvrte
Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje