Krehký koláč s artičokami, špenátom a mozzarellou
mesačník Varecha, dnes 09:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 dávka (podľa základného receptu) |
|
Náplň: | |
500 g |
|
4 strúčiky |
|
25 g |
|
250 ml |
|
90 g |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
200 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Krehké cesto pripravíme podľa základného receptu. Cesto rozvaľkáme na plát a vyložíme ním formu na pečenie. Dno prepichneme vidličkou a potom vložíme do mrazničky stuhnúť na 20 minút. Stuhnuté cesto vyberieme z mrazničky. Položíme naň hárok papiera na pečenie, zaťažíme (napr. suchou fazuľou) a dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 10 minút.
- 2
Špenát umyjeme a osušíme. Cesnak olúpeme a nastrúhame. Na panvici rozpustíme maslo a vložíme do nej cesnak a špenát. Špenát necháme zvädnúť a preložíme do sita, aby sa zbavil vody.
- 3
Smotanu rozšľaháme so smotanovým syrom, žĺtkami, štipkou soli a s čerstvo zomletým čiernym korením. Mozzarellu nakrájame na kúsky. Artičoky scedíme z nálevu a prekrojíme na polovice.
- 4
Z rúry vyberieme predpečený korpus, odstránime papier s fazuľou a vlejeme časť smotanovej zmesi. Potom na korpus rozložíme dusený špenát a nakrájanú mozzarellu a zalejeme zvyškom zmesi. Navrch poukladáme artičoky rezom nahor. Vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
Tiež zeleninový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu