Zeleninový koláč
Zeleninový koláč

Krehký koláč s artičokami, špenátom a mozzarellou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 09:30
Krehký koláč s artičokami, špenátom a mozzarellou
Foto: Kulinární studio MAFRA
8 ks
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 dávka (podľa základného receptu)
Náplň:
500 g
4 strúčiky
25 g
250 ml
90 g
3 ks
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Krehké cesto pripravíme podľa základného receptu. Cesto rozvaľkáme na plát a vyložíme ním formu na pečenie. Dno prepichneme vidličkou a potom vložíme do mrazničky stuhnúť na 20 minút. Stuhnuté cesto vyberieme z mrazničky. Položíme naň hárok papiera na pečenie, zaťažíme (napr. suchou fazuľou) a dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 10 minút.

  2. 2

    Špenát umyjeme a osušíme. Cesnak olúpeme a nastrúhame. Na panvici rozpustíme maslo a vložíme do nej cesnak a špenát. Špenát necháme zvädnúť a preložíme do sita, aby sa zbavil vody.

  3. 3

    Smotanu rozšľaháme so smotanovým syrom, žĺtkami, štipkou soli a s čerstvo zomletým čiernym korením. Mozzarellu nakrájame na kúsky. Artičoky scedíme z nálevu a prekrojíme na polovice.

  4. 4

    Z rúry vyberieme predpečený korpus, odstránime papier s fazuľou a vlejeme časť smotanovej zmesi. Potom na korpus rozložíme dusený špenát a nakrájanú mozzarellu a zalejeme zvyškom zmesi. Navrch poukladáme artičoky rezom nahor. Vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu