Zeleninové karí
mesačník Varecha, dnes 10:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Jedlo s názvom karí je ako stvorené na spracovanie zeleniny. Môžete vyčarovať mix z kúskov, ktoré čakajú vo vašej chladničke.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 ks (malá) |
|
| 400 g |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 8 listov |
|
| 3 PL |
|
| 400 ml |
|
| 400 ml lúpané, krájané, sterilizované |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 4 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Tekvicu prekrojíme, lyžicou vydlabeme stred so semienkami. Tekvicu nakrájame na kúsky a rozložíme na plech. Tekvicu hokkaido nemusíme lúpať, šupka sa pri pečení zjemní a dodá jedlu farbu aj chuť. Cícer scedíme, prepláchneme a pridáme k tekvici na plech. Všetko osolíme, pokvapkáme medom a olejom a premiešame. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút.
- 2
Bataty olúpeme a nakrájame na kúsky. Mangold opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky.
- 3
V hlbokej panvici rozohrejeme trochu oleja, pridáme karí pastu a restujeme asi 2 minúty. Potom do panvice vlejeme kokosové mlieko, pridáme paradajky, rybiu omáčku, cukor a trochu vody. Privedieme do varu, potom vložíme do panvice aj bataty, mangold, kafírové listy a varíme 15 minút.
- 4
Nakoniec do panvice pridáme pečenú tekvicu s cícerom a varíme, kým všetko nezmäkne. Podávame dozdobené kokosovými lupienkami a dochutené limetovou šťavou.
Tiež zeleninové karí:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu