Zeleninové karí
Zeleninové karí

Zeleninové karí

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 10:00
Zeleninové karí
Foto: Kulinární studio MAFRA

Jedlo s názvom karí je ako stvorené na spracovanie zeleniny. Môžete vyčarovať mix z kúskov, ktoré čakajú vo vašej chladničke.

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (malá)
400 g
1 PL
2 PL
2 ks
8 listov
3 PL
400 ml
400 ml lúpané, krájané, sterilizované
3 PL
1 PL
4 ks
50 g
1 ks



Postup

  1. 1

    Tekvicu prekrojíme, lyžicou vydlabeme stred so semienkami. Tekvicu nakrájame na kúsky a rozložíme na plech. Tekvicu hokkaido nemusíme lúpať, šupka sa pri pečení zjemní a dodá jedlu farbu aj chuť. Cícer scedíme, prepláchneme a pridáme k tekvici na plech. Všetko osolíme, pokvapkáme medom a olejom a premiešame. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút.

  2. 2

    Bataty olúpeme a nakrájame na kúsky. Mangold opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky.

  3. 3

    V hlbokej panvici rozohrejeme trochu oleja, pridáme karí pastu a restujeme asi 2 minúty. Potom do panvice vlejeme kokosové mlieko, pridáme paradajky, rybiu omáčku, cukor a trochu vody. Privedieme do varu, potom vložíme do panvice aj bataty, mangold, kafírové listy a varíme 15 minút.

  4. 4

    Nakoniec do panvice pridáme pečenú tekvicu s cícerom a varíme, kým všetko nezmäkne. Podávame dozdobené kokosovými lupienkami a dochutené limetovou šťavou.

Diskusia k receptu