Zemiakový koláč s chrumkavou pokrievkou
mesačník Varecha, dnes 09:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 500 g (varný typ B) |
|
| 2 ks |
|
| 1 nožička (alebo pikantná papriková klobása) |
|
| 2 ks |
|
| štipka |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| 400 g |
|
| hrsť |
|
| 1 ks chladené |
|
Postup
-
1
Zemiaky a šalotky ošúpeme a nakrájame nadrobno. Klobásu nakrájame na kolieska a tie ešte na štvrtiny. Papriky očistíme a nakrájame na tenké prúžky.
- 2
Na panvicu nasypeme nakrájanú klobásu a restujeme, kým nepustí tuk. Potom pridáme zemiaky, šalotku a papriku. Ochutíme čili, soľou a korením a restujeme ešte asi 2 minúty. Primiešame paradajkový pretlak a krátko orestujeme.
- 3
Zmes z panvice preložíme do zapekacej misy. Zalejeme ju krájanými sterilizovanými paradajkami zmiešanými s nasekanou petržlenovou vňaťou. Okrúhly plát krehkého cesta položíme na naplnenú zapekaciu formu. Do stredu urobíme malý otvor, aby mohla odchádzať para. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 35–40 minút.
- 4
Krehké cesto môžeme kúpiť chladené alebo si ho pripraviť doma. Je to jednoduché - do robota preosejeme 300 g hladkej múky, pridáme 150 g nakrájaného masla a jeden žĺtok. Zapneme miešanie, pridáme lyžicu studenej vody a o 5 minút je hotové.
Tiež zemiakový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu