Pučené zemiaky
Pučené zemiaky

Pikantné pučené zemiaky s cícerom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 18:00
Pikantné pučené zemiaky s cícerom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (varný typ B)
200 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks
2 PL
1/4 ČL
1/4 ČL
400 g krájané sterilizované
2 ks
400 g sterilizovaný



Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Kel očistíme a rozdelíme na jednotlivé lístky. V hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Kel vložíme do sita a povaríme ho vo vriacej vode 5 minút. Potom ho vyberieme, prepláchneme studenou vodou a lístky oddelíme. Do tej istej vody vsypeme zemiaky a uvaríme ich domäkka.

  2. 2

    Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Čili papričku zbavíme semienok a nasekáme nadrobno. Na oleji orestujeme cibuľu s cesnakom a čili papričkou. Prisypeme mletý koriander a rímsku rascu a krátko osmažíme. Pridáme nakrájané paradajky a bobkové listy a varíme, kým zmes nezhustne.

  3. 3

    Scedený sterilizovaný cícer a lístky ružičkového kelu pridáme do zmesi v panvici a prehrejeme. Uvarené zemiaky scedíme, popučíme a tiež na záver vmiešame do zmesi v panvici.

Diskusia k receptu