Pikantné pučené zemiaky s cícerom
mesačník Varecha, dnes 18:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g (varný typ B) |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 400 g krájané sterilizované |
|
| 2 ks |
|
| 400 g sterilizovaný |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Kel očistíme a rozdelíme na jednotlivé lístky. V hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Kel vložíme do sita a povaríme ho vo vriacej vode 5 minút. Potom ho vyberieme, prepláchneme studenou vodou a lístky oddelíme. Do tej istej vody vsypeme zemiaky a uvaríme ich domäkka.
- 2
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Čili papričku zbavíme semienok a nasekáme nadrobno. Na oleji orestujeme cibuľu s cesnakom a čili papričkou. Prisypeme mletý koriander a rímsku rascu a krátko osmažíme. Pridáme nakrájané paradajky a bobkové listy a varíme, kým zmes nezhustne.
- 3
Scedený sterilizovaný cícer a lístky ružičkového kelu pridáme do zmesi v panvici a prehrejeme. Uvarené zemiaky scedíme, popučíme a tiež na záver vmiešame do zmesi v panvici.
Tiež zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu