Cviklový šalát
Cviklový šalát

Šalát z červenej repy s jogurtom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. júla 2023
Šalát z červenej repy s jogurtom
Foto: Shutterstock
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

300 g (alebo čerstvá)
4 ks
1 ks
70 g
1 zväzok (čerstvý)
150 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Červenú repu necháme odkvapkať a preložíme do misy. Na prípravu šalátu môžeme použiť aj čerstvú červenú repu, ktorú uvaríme v šupke domäkka, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky.

  2. 2

    Uhorku nakrájame na kocky, jablko umyjeme, jadrovník vyrežeme a neošúpané jablko nakrájame na kocky. Pridáme najemno nasekaný kôpor a nahrubo nasekané orechy.

  3. 3

    Jogurt, olivový olej, soľ a korenie dáme do misy a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame do šalátu. Ozdobíme čerstvým kôprom.

  4. 4

    Podávame napríklad so zemiakovými plackami.

Diskusia k receptu

farbuska
Šalát sa mi veľmi pozdáva. Pri najbližšej príležitosti ho spravím. Vďaka za tento recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia