Šalát z červenej repy s jogurtom
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. júla 2023
mesačník Varecha, 11. júla 2023

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Červenú repu necháme odkvapkať a preložíme do misy. Na prípravu šalátu môžeme použiť aj čerstvú červenú repu, ktorú uvaríme v šupke domäkka, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky.
- 2
Uhorku nakrájame na kocky, jablko umyjeme, jadrovník vyrežeme a neošúpané jablko nakrájame na kocky. Pridáme najemno nasekaný kôpor a nahrubo nasekané orechy.
- 3
Jogurt, olivový olej, soľ a korenie dáme do misy a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame do šalátu. Ozdobíme čerstvým kôprom.
- 4
Podávame napríklad so zemiakovými plackami.
Tiež cviklový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu