Ryžový šalát
Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...
Pečené špikované morčacie stehná
Morčacie stehná poprepichujeme tenkým nožom a do otvorov striedavo vtláčame kúsky cesnaku a na hranolčeky pokrájanú...
Výborné lístkujúce zemiakové pagáče
Pagáčiky sú veľmi obľúbenou chuťovkou v mnohých domácnostiach. Ani u nás tomu nie je inak, robievam ich hneď niekoľko....
Orechové laskonky s pistáciovou plnkou
Plnka do laskoniek môže chutiť rôzne. Namiesto pistáciovej pasty môžete do nej použiť napríklad orieškovú, ...
Fašiangové pampúšiky
S kôpkou lekváru alebo len tak posypané cukrom, tieto fašiangové pampúšiky sú bombové.
Šalát z nezrelého manga
Síce šalát, ale je komplexný a hlavne thajský - to máme radi!
Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....
Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami
Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko....
Tvarohovo-lekvárovo-nutellový koláč
Jednoduchý koláčik pečený vo forme s priemerom 22 cm. Hrnček obsahuje 250 ml.
Jablkovo-škoricový koláč s posýpkou
Náš najobľúbenejší. Robím ho z rôzneho ovocia podľa sezóny. Skutočná chuť jesene a pre mňa...
Fazuľovica s kyslou kapustou
Tanier výbornej teplej polievky dobre zahreje a zasýti všetkých členov rodiny. Naša fazuľovica s kyslou kapustou...
Škoricové osie hniezda bez lepku
Osie hniezda sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. My máme pre vás dnes recept na tie asi najklasickejšie - škoricové s polevou....
Jednoduché domáce vodové žemle
Lacné a jednoduché domáce žemle! Tie najlepšie vodové žemle čo poznám. Sú krásne mäkké a veľmi chutné....
Bezlepkový brownie s kúskami čokolády
Pre milovníkov čokolády tu máme recept na poctivý bezlepkový brownie s kúskami čokolády. Jeho príprava je jednoduchá a chutiť bude malým aj veľkým....
Orechové minitrdelníky
Klasický orechový trdelník je pochúťkou, ktorú si na trhu či jarmoku veľmi radi doprajeme. A...
Tekvicová polievka s orechami
Orechy v polievke nie sú u nás bežná záležitosť. Vyskúšajte aj túto možnosť, oživíte svoj...
Zapekané cestoviny s hubami
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....
Zemplínske plnené placky
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ...
Domáce rezance s oštiepkom
Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....
Pizzové slimáky z lístkového cesta
Mať doma v zálohe hotové lístkové cesto je vždy fajn, najmä keď si chcete pripraviť niečo...
Zapekané zemiaky – gratin
Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...
Extra čokoládová bábovka s mandarínkami
Zmiešame múku, soľ, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Maslo vyšľaháme s kryštálovým a...
Vyprážané plnené pirôžky
Tieto lahodné kúsky sme si kedysi kupovali v stánkoch a okienkach na ulici a náramne nám chutili. My sme si vyprážané plnené pirôžky pripomenuli a s radosťou nachystali aj v našej kuchyni....
Marocká bravčová panenka
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, ...
Kysnuté sladké vence
Jednoduchá príprava a skvelý výsledok. Pečivo je výborné najmä na raňajky s mliekom, čajom alebo...
Fazuľková polievka
Fazuľka je nenáročná zelenina, ktorá vyrastie v každej záhradke. Ak si ju zamrazíme, máme...
Krehký snehový smotanovo-jogurtový koláč
Vynikajúca chuť, aj tvarohu bez tvarohu... Dáte mi za pravdu, keď ochutnáte.
Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou
Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.
Jablkovo-tvarohová bomba
Tento koláčik som cibril na 4x, kým mi nechutil tak, ako som si ho v hlave vymyslel :)...
Chicken murgh lahori - pakistanské kuracie karí
Kura nasekáme na časti, vložíme do misy. Pridáme biely jogurt, premiešame a necháme odležať...