Kompótované blumy
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 15:00
mesačník Varecha, včera 15:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
3x300 ml
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zrelé pevné blumy umyjeme a zbavíme stopiek. Rozkrojíme ich na polovice a odstránime kôstky. Poháre a viečka vyvaríme vo vriacej vode.
- 2
Cukor vsypeme do 1 l vody, privedieme do varu a necháme krátko prevariť. Potom do nálevu vmiešame kyselinu citrónovú, pridáme škoricu a badián. Škoricu a badián môžeme pred pridaním do nálevu krátko opražiť nasucho, rozvinie sa tak ich aróma a dodajú nálevu výraznejšiu chuť.
- 3
Blumy naukladáme do vyvarených pohárov. Zalejeme ich horúcim nálevom až po okraj a uzavrieme viečkami. Poháre vložíme do hrnca s vodou a pri 85 °C sterilizujeme 20–25 minút.
Tiež slivkový kompót:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu