Perník z kyslého mlieka bez vajec
Rýchly jednoduchý perník bez váženia z kyslého mlieka.
40
porcií
porcií
15 (+ chladnutie) minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
700 ml |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
700 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Na potretie: | |
|
|
Čokoládová poleva: | |
200 g (52 %) |
|
200 ml (33 %) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spolu ručným mixérom vymiešame na hladké cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme (20 minút na 180 °C).
- 2
Ešte teplý perník potrieme džemom.
- 3
Poleva: Do horúcej smotany nalámeme čokoládu . Počkáme kým čokoláda povolí a potom vymiešame hladkú polevu.
- 4
Vychladnutý perníkový koláč polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, perník pokrájame na kocky.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Nevážila som ,nasypala som do odmerky.Ano môžete použiť acidko.
V pôvodnom recepte nebolo perníkové korenie, len kakao, ale ja ho robím aj bez kakaa a pridávam podľa nálady škoricu, vanilku, hrozienka, orechy, ovocie podľa sezóny, jednoducho to, čo mi príde pod ruku.