Slivková dobrota fotorecept
Toto jedlo je fakt dobrota. Má úspech nielen u detí, ale aj dospelých. Jediné, čo po ňom ostane, je prázdny plech. :)))
1 plech
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na studenou vodou vypláchnutý plech (cca 30x40 cm).
-
2
Na cesto poukladáme tesne k sebe na štvrtiny nakrájané slivky.
-
3
Zmiešame obe smotany, cukor, vajcia a škoricu.
-
4
Zmes nalejeme na slivky.
-
5
Pečieme v rúre na 180 °C dozlata.
-
6
Podávame teplé, alebo vychladnuté, podľa chuti.
Smotana s vajíčkami sa upečie všade, je rovnako hrubá na celom plechu. Cesto je kúpené, vyvaľkané, niekedy použijem celé a musím vyvaľkať, kedy aké je poruke.
Nemaj obavy, je veľmi žravé. Recept doniesla dcéra pred rokmi z Francúzska.
Kľudne môžeš použiť aj šľahačkovú, ale stačí aj obyčajná. Ako sa rozhodneš. :)
Ďakujem veľmi pekne za upozornenie, akosi mi to vypadlo. Už opravujem. Je to tak ako si napísala.:)