Rýchle a jednoduché jedlo.
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klobásu nakrájam na kolieska a dám do kastrólika opiecť. Ak je v nej málo tuku, pridám bravčovú masť.
- 2
Keď sa klobáska opečie, pridám na polkolieska nakrájanú cibuľu a nechám speniť.
- 3
Prisypem tarhoňu a opekám, kým nezmení farbu.
- 4
Zalejem cca 250-300 ml vody a varím, kým tarhoňa nezmäkne. Občas zamiešam, keď je vody málo, prilejem, keď mnoho, nechám odpariť. Podľa potreby ochutím soľou, čiernym korením a chilli.
- 5
Konzumujem podľa sezóny s hlávkovým/ľadovým/uhorkovým šalátom alebo kyslými uhorkami. Dobrú chuť!
Tiež tarhoňa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu