Tarhoňoto s klobáskou

mdlenka - bez fotkymdlenka, 4. augusta 2025

Rýchle a jednoduché jedlo.

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
cca 70 g
cca 70 g
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
cca 250 ml



Postup

  1. 1

    Klobásu nakrájam na kolieska a dám do kastrólika opiecť. Ak je v nej málo tuku, pridám bravčovú masť.

  2. 2

    Keď sa klobáska opečie, pridám na polkolieska nakrájanú cibuľu a nechám speniť.

  3. 3

    Prisypem tarhoňu a opekám, kým nezmení farbu.

  4. 4

    Zalejem cca 250-300 ml vody a varím, kým tarhoňa nezmäkne. Občas zamiešam, keď je vody málo, prilejem, keď mnoho, nechám odpariť. Podľa potreby ochutím soľou, čiernym korením a chilli.

  5. 5

    Konzumujem podľa sezóny s hlávkovým/ľadovým/uhorkovým šalátom alebo kyslými uhorkami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu