Zaváraniny (recepty chronologicky)

prazdny

Slivkové čatní

Prílohy

Keď sa urodí dosť sliviek, človek rozmýšľa, čo s nimi....

prazdny

Slivkový lekvár pečený v rúre

Pred rokmi tento recept som získala od kamarátky z Čiech a odvtedy slivkový lekvár inak nerobím....

prazdny

Slivkový lekvár, pravý, hustý, do buchiet

Nátierky

Vyskúšala som už veľa spôsobov na prípravu lekváru, takého, ktorý bude hustý a nevytečie mi z buchiet....

prazdny

Nakladané slivky s kakaom

Tieto slivky v kakau sú výborné. Robím ich každý rok, ak slivka zarodí....

prazdny

Marhuľový džem s kúskami ovocia

Podľa tohto receptu si môžete pripraviť džem aj z iného ovocia.

prazdny

Uhorková lahôdka

Bezmäsité jedlá

Urodilo sa mi veľa uhoriek a hľadala som na internete iný spôsob ako ich zavárať. A...

prazdny

Sterilizovaná cvikla

Bezmäsité jedlá

Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....

prazdny

Čalamáda s kalerábom gigantom

Prílohy

Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.

prazdny

Nakladané mrkvičky

Prílohy

Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....

prazdny

Jablkové plátky v pohári

Dostala som jablká, nie sú na odloženie, iba na priamy konzum alebo na zaváranie. Pripravila som strúhané jablká, tentokrát na plátky....

prazdny

Džem z arónie

Nátierky

Obávala som sa, že džem bude trpký, ale mýlila som sa. Je výborný

prazdny

Kompót z arónie

Plody arónie sú veľmi zdravé. Jeden zo spôsobov, ako ich uchovať na zimu, je...

prazdny

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu

Bezmäsité jedlá

Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi....

prazdny

Hroznové želé

Nátierky

Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...

prazdny

Rýchla slivková marmeláda

Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem....

prazdny

Papriková nátierka pikant

Nátierky

Pikantná papriková nátierka.

prazdny

Jablká zavarené s kávou

Keď som pred rokmi našla tento recept v akomsi starom časopise, ihneď ma zaujal. Pre mňa dovtedy neznáma kombinácia surovín bola výzvou....

prazdny

Domáca slivkovo-čokoládová nátierka

Nátierky

Chutná nátierka len z 3 ingrediencií - zrelých sladkých sliviek, kvalitnej horkej čokolády a kakaa....

prazdny

Paradajkovo-papriková omáčka na zimu (základ na bolognese)

Bezmäsité jedlá

Výborná omáčka z letných surovín, plná pravej chuti voňavej zeleniny, na ktorej si môžete pochutnať v takejto podobe aj v zime....

prazdny

Najlepší figový lekvár

Takto pripravený lekvár zachová chuť a aj pekný tvar figy....

prazdny

Slivkový lekvár za hodinu

Veľmi rýchlo hotový slivkový lekvár, ktorý nám veľmi chutí.

prazdny

Cuketová horčica

Nátierky

Cuketa je zelenina, ktorej mám vždy dostatok. Pred rokmi som dostala recept na cuketovú horčicu,...

prazdny

Čerešne v mede

Tohtoročnú čerešňovú sezónu už máme za sebou, ale recept na zavárané medové čerešne sa určite hodí aj na budúci rok....

prazdny

Domáce pasírované paradajky

Bezmäsité jedlá

Pasírované paradajky (paradajková passata, pyré) pripravujem každoročne na zimné obdobie v letných dňoch, v čase ich najväčšieho dozrievania....

prazdny

Zavárané v rúre pečené paradajky

Bezmäsité jedlá

Tento recept som našla pred rokmi na internete a vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej realizácii ho odvtedy...

prazdny

Zaváraná paradajkovo-papriková zmes

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju...

prazdny

Výborný lekvár z plodov bazy

Veľmi chutný a jednoduchý lekvár, ktorého chuť pripomína maliny alebo čierne moruše :-)

prazdny

Pečený figový lekvár

Recept na figový lekvár na rýchlu spotrebu pečený v rúre.

prazdny

Marhuľový džem s bielou čokoládou

Lahodný ovocný džem sa dá dochutiť aj čokoládou. My sme k marhuliam pridali bielu čokoládu a...

prazdny

Domáci paradajkový pretlak

Prílohy

Hoci sa varí dlhšie, je nenáročný na prípravu a v zimných mesiacoch poteší.

prazdny

Marhuľovo-levanduľový džem

Tento marhuľový džem je perfektne aromatický vďaka troške levandule a príjemne sladký vďaka želírovaciemu cukru so stéviou....

prazdny

Marhuľové čatní

Marhule sa skvelo hodia nielen do sladkých džemov, ale aj na sladkokyslé čatní. Využijete ho...

prazdny

Jednoduchá ovocná detská výživa

Olovrant

Potešte svojich malých ovocnou dobrotou......

prazdny

Lekvár z mirabeliek

Lekvár na rýchlu spotrebu do palaciniek, jogurtov, koláčov a na chlebík....

prazdny

Josta lekvár s jablkami

Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Je plná vitamínov, určite poteší v zimných mesiacoch....