Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke
mesačník Varecha, 5. augusta 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom alebo ricottou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Ošúpané strúčiky cesnaku rozpučíme plochou stranou noža. Ošúpanú cibuľu nakrájame najemno. V kastróle zohrejeme 2 PL oleja, vložíme cesnak a krátko ho opekáme. Keď sa rozvonia, vyberieme ho z oleja. 
- 2
Do kastróla nasypeme nakrájanú cibuľu, sušené drvené čili papričky a posekané lístky rozmarínu. Osolíme, okoreníme a restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme sterilizované krájané paradajky a varíme asi štyri minúty, kým sa tekutina mierne nezredukuje. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. 
- 3
Tortellini uvaríme podľa návodu na obale. Cherry paradajky rozkrojíme a krátko ich restujeme na panvici na 1 PL oleja. Uvarené tortellini servírujeme s omáčkou, cherry paradajkami a s pečeným cesnakom. Tiež plnené cestoviny:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu