Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 5. augusta 2025
Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom alebo ricottou.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g (z konzervy)
1 hrsť
4 strúčiky
1/2 ks (malá)
1/4 ČL
3 PL
1 stonka




Postup

  1. 1

    Ošúpané strúčiky cesnaku rozpučíme plochou stranou noža. Ošúpanú cibuľu nakrájame najemno. V kastróle zohrejeme 2 PL oleja, vložíme cesnak a krátko ho opekáme. Keď sa rozvonia, vyberieme ho z oleja.

  2. 2

    Do kastróla nasypeme nakrájanú cibuľu, sušené drvené čili papričky a posekané lístky rozmarínu. Osolíme, okoreníme a restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme sterilizované krájané paradajky a varíme asi štyri minúty, kým sa tekutina mierne nezredukuje. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.

  3. 3

    Tortellini uvaríme podľa návodu na obale. Cherry paradajky rozkrojíme a krátko ich restujeme na panvici na 1 PL oleja. Uvarené tortellini servírujeme s omáčkou, cherry paradajkami a s pečeným cesnakom.

Diskusia k receptu