Čokoládové muffiny
Čokoládové muffiny

Šťavnaté čokoládové mafiny s malinami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 7. augusta 2025
Šťavnaté čokoládové mafiny s malinami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Keď použijete kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa, budú mať mafiny výraznú, ale vyváženú chuť.

10 ks
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
250 g hnedý
150 g
150 g (60 % kakaa)
150 g
1/2 ČL
50 g
200 g čerstvé
Na ozdobu:
100 g čerstvé



Postup

  1. 1

    Vajcia rozbijeme do misy robota. Pridáme cukor a začneme šľahať.

  2. 2

    Maslo nakrájame na kúsky a vložíme ho do kovovej misky, ktorú postavíme na kastrólik s horúcim vodným kúpeľom. Čokoládu nasekáme nadrobno a pridáme k maslu. Na miernom ohni za stáleho miešania čokoládu s maslom rozpustíme a odstavíme z ohňa.

  3. 3

    Rozpustenú vlažnú čokoládu vmiešame do vyšľahaných vajec s cukrom. Do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom a premiešame. Nakoniec pridáme 200 g malín.

  4. 4

    Cesto rozdelíme do košíčkov na mafiny a uložíme na plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30 minút. Pri servírovaní ozdobíme mafiny zvyšnými malinami.

Diskusia k receptu