Šťavnaté čokoládové mafiny s malinami
mesačník Varecha, 7. augusta 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Keď použijete kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa, budú mať mafiny výraznú, ale vyváženú chuť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
250 g hnedý |
|
150 g |
|
150 g (60 % kakaa) |
|
150 g |
|
1/2 ČL |
|
50 g |
|
200 g čerstvé |
|
Na ozdobu: | |
100 g čerstvé |
|
Postup
-
1
Vajcia rozbijeme do misy robota. Pridáme cukor a začneme šľahať.
- 2
Maslo nakrájame na kúsky a vložíme ho do kovovej misky, ktorú postavíme na kastrólik s horúcim vodným kúpeľom. Čokoládu nasekáme nadrobno a pridáme k maslu. Na miernom ohni za stáleho miešania čokoládu s maslom rozpustíme a odstavíme z ohňa.
- 3
Rozpustenú vlažnú čokoládu vmiešame do vyšľahaných vajec s cukrom. Do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom a premiešame. Nakoniec pridáme 200 g malín.
- 4
Cesto rozdelíme do košíčkov na mafiny a uložíme na plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30 minút. Pri servírovaní ozdobíme mafiny zvyšnými malinami.
Tiež Čokoládové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu