
Frankfurtská polievka
Hrejivý zeleninový guláš, v ktorom sa spájajú sladkasté korene, kapusta a krémový vývar s jemnou pikantnosťou horčice....

Krémové lososové rizoto s cherry paradajkami
Jedno z obľúbených jedál môjho manžela, ktorý ho paradoxne sprvoti nechcel ani ochutnať.

Bryndzové pirohy
Zemiaky (560 g) uvaríme v šupke domäkka. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame najemno alebo prelisujeme, odoberieme...

Ľahší vianočný zemiakový šalát s jogurtom a avokádom
Tento šalát som pripravila ako modernejšiu alternatívu ku klasike....

Fake paprikáš
Dajme tomu, že toto je fajnový a jednoduchý recept na paprikáš, ktorý zvládne každý....
Bezlepkové bryndzové halušky
Existuje vôbec nejaký Slovák či Slovenka, ktorý nemiluje bryndzové halušky?...

Kapustnica s údeným a čili
Táto kapustnica má výraznú chuť. Je sýta, hustá a najlepšie chutí po odležaní, keď...

Figovo-malinový džem
Nepamätám sa, žeby som niekedy robila džem tak neskoro v roku....

Orechová griláž
Orechy nasypeme na suchú panvicu a 3–4 minúty ich opražíme na miernom ohni. Občas premiešame...
Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku
Bez komplikácií, bez zbytočností, len úžasne intenzívna chuť mandarínok doplnená jemnou vôňou korenín....
Bezlepkové penne s cuketou a omáčkou bolognese
Cuketa je nízkokalorická a ľahko stráviteľná a doslova nabitá množstvom živín....
Bezlepkové fliačky s omáčkou z pečeného cesnaku a baby špenátu
Rýchly a zdravý recept plný chuti, ideálny pre celiatikov a bezlepkovú diétu....

Halušky z morského vlka na špargľovom ragú s vínovou omáčkou
Ľahké halušky z morského vlka, podávané na chrumkavom špargľovom ragú s brilantnou vínovou omáčkou.
Perníková horúca čokoláda, ktorá zahreje a prevonia zimné dni
Rýchla príprava a intenzívna chuť....

Krémové rigatoni s hubovou omáčkou a pancettou
Jemná omáčka s čerstvými šampiňónmi, bielym vínom, tymianom a pancettou....

Makrela v šalviovej omáčke
Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso....

Bezlepkové fusilli s pečenými cherry paradajkami
Jednoduché, bezmäsité cestoviny s pečenými cherry paradajkami, karamelizovanou cibuľou, balzamikom a bazalkou.

Krémová brokolicová polievka so smotanou
Túto brokolicovú polievku robím vždy, keď chcem niečo rýchle....

Marhuľové guľky so škoricovou posýpkou
Guľky plnené marhuľami, prevoňané rumom a škoricou. Tradičný sladký obed.
Krémová polievka z červenej kapusty s mascarpone
Jemná kombinácia dusenej kapusty, zemiakov, jablka a balzamikového octu vytvára harmonickú, mierne sladko-kyslú chuť,...

Zeleninové karí
Jedlo s názvom karí je ako stvorené na spracovanie zeleniny. Môžete vyčarovať mix z kúskov, ...

Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu
Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s...

Mandarínkovo-zázvorová omáčka ku kačacím prsiam
Aromatická omáčka z mandarínkovej šťavy, karamelu a čerstvého zázvoru, ktorá dokonale doplní kačacie prsia alebo...

Zapečené rolky s lososom, mangoldom a ricottou
Rolky z lososa a mangoldu zabalené v lasagnových plátoch, zapečené s bielym vínom, krémovou ricottou...

Krupica s pudingom
Z mlieka odlejem 3-4 dl do vyššej nádoby a vmiešam do neho krupicu aj puding. Nechám...

Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou
Petržlenová vňať sa používa do šalátov a iných jedál bežne....
Krémové tekvicové rizoto z bezlepkovej slovenskej ryže
Naša záhradka už síce zíva prázdnotou, no v pivnici sa stále ukrýva bohatá úroda – napríklad aj krásne oranžové tekvice hokkaido....