Burger so slaninou a s čili džemom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 19:00
Burger so slaninou a s čili džemom
Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g mleté (krk alebo predné)
6 ks
6 plátkov
3 PL
6 listov
6 plátkov (čedar)
6 ks



Postup

  1. 1

    Mleté mäso rozdelíme na 6 rovnako veľkých porcií a vytvarujeme z nich karbonátky. Karbonátky na burgery by mali byť hrubé asi 2 cm a o trochu väčšie ako žemle. Necháme ich vychladiť v chladničke aspoň 30 minút, aby držali tvar a počas grilovania sa nerozpadli.

  2. 2

    Karbonátky osolíme, okoreníme a položíme na rozohriaty gril. Jemne ich pritlačíme obracačkou a grilujeme, až z boku uvidíme, že sú do polovice prepečené. Otočíme ich a grilujeme rovnako dlhý čas z druhej strany. Hotové karbonátky necháme chvíľu odpočinúť.

  3. 3

    Medzitým na grile opečieme rozkrojené žemle a plátky slaniny. Spodnú časť žemle jemne potrieme čili džemom alebo majonézou. Položíme na ňu list šalátu, mäso, plátok syra, 1 ČL čili džemu, slaninu a uhorku. Priklopíme vrchným dielom žemle a podávame.

Diskusia k receptu