Burger so slaninou a s čili džemom
mesačník Varecha, včera 19:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mleté mäso rozdelíme na 6 rovnako veľkých porcií a vytvarujeme z nich karbonátky. Karbonátky na burgery by mali byť hrubé asi 2 cm a o trochu väčšie ako žemle. Necháme ich vychladiť v chladničke aspoň 30 minút, aby držali tvar a počas grilovania sa nerozpadli.
- 2
Karbonátky osolíme, okoreníme a položíme na rozohriaty gril. Jemne ich pritlačíme obracačkou a grilujeme, až z boku uvidíme, že sú do polovice prepečené. Otočíme ich a grilujeme rovnako dlhý čas z druhej strany. Hotové karbonátky necháme chvíľu odpočinúť.
- 3
Medzitým na grile opečieme rozkrojené žemle a plátky slaniny. Spodnú časť žemle jemne potrieme čili džemom alebo majonézou. Položíme na ňu list šalátu, mäso, plátok syra, 1 ČL čili džemu, slaninu a uhorku. Priklopíme vrchným dielom žemle a podávame.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu