BBQ kuracie prsia marinované s tequilou
Nie som vyznávačom BBQ posedení, zvlášť nie v tunajších klimatických podmienkach pod priam „vražedným“ slnkom Arizóny....
Mletý „butterschnitzel“ s kašou
Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme,...
Slané kapustníky
Kysnuté slané kapustníky sú u nás veľmi obľúbeným pečivom. Recept mám ešte z domu a pečiem...
Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...
Lekvárové perky
Je to rodinný recept a dedí sa po celé generácie. U nás sa volajú "perky" a...
Koláč so zelenými jablkami
Variant „gramotného“ použitia jabĺk, ako by bol riekol pán Prof. Ing. Tobiáš Lazar, ...
Jednoduché francúzske zemiaky po našom
Vaše domácnosti, s úctou myslím na všetky patriace veľaváženej obci Varecha. sk, určite vládnu aj...
Schiacciata
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...
Maďarský guláš - ten môj
Milujem všetky druhy gulášu. Kotlíkový, segedínsky, maďarský... Proste všetky a je mi jedno,...
Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...
Baklažánový „žobrákov“ kaviár Ikra
Obľúbený ruský recept, náhrada kaviáru, nátierka a zaváranina.
Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou
Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, ...
Bryndzovník
Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa...
Zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou k rezňom
Tak tento šalát robím často, je obľúbeným s rezňami. Nie je náročný na čas a...
Domáca jaternica v smotanovom cestíčku
Možno vám tento recept bude pripadať kuriózne, veď kto by už vyprážal jaternicu, keď aj...
Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky
Veľmi jednoduchý recept na prípravu karfiolu pre tých, ktorí majú problémy s nadváhou, diabetes a...
Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami
Dnešný obed kuracie žalúdky so zeleninou krájanou na paličky, vínom a smotanou na obľúbený spôsob grófa...
Tekvicové halušky s tvarohom, cibuľkou a slaninou
Robila som čalamádu z bielej tekvice a zostala mi jedna celá, tak som z nej urobila...
Paella s kuracím mäsom
Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských...
Pšeničná kaša s ovocím
V kastróle zohrejeme mlieko, med, maslo a vyškriabaný vanilkový struk. Pšenicu prepláchneme pod studenou vodou a...
Pizza bez lepku
Tí ktorí sú odkázaní na bezlepkovú diétu mi dajú za pravdu. Pizzerií je veľa, ale...
Domáce pirohy plnené lekvárom
Toto jedlo milujem od detstva, a tak som si ho pripomenula. Samozrejme rozhodli pirohy urobiť...
Zverinový guláš v kotlíku
Dobrý guláš ocení každý chlap. A nielen muži ho majú radi. Ak máte obmedzujúcu diétu...
Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...
Jaipur karí
Ak chystáte večer v ázijskom štýle, potom pokrm ochutený Podravkou Ázia zaručene nesmie chýbať. Vyskúšajte...
Marhuľový kobler s marhuľovou zmrzlinou
Kobler je jednoduchý pečený dezert populárny vo Veľkej Británii a Spojených štátoch, ktoré sa skladá z...