Cesto na pizzu

editamarkos - fotkaeditamarkos, 23. apríla 2020
4
porcie
120 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

500 g
3 PL
1 ČL
1 ČL
260 ml
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku si preosieme. Do 100 ml teplej vody s 1 ČL cukru nasypeme 10 g sušeného droždia.

  2. 2

    Do domácej pekárničky začneme dávkovať 3 PL oleja, 1 ČL soli a 160 ml teplej vody. Nasypeme preosiatu múku. Na múku nalejeme naštartované droždie. Pekárničku nastavíme na program miešania a kysnutia bez pečenia.

  3. 3

    Po skončení programu máme cesto, ktoré ešte rozdelíme na 4 bochníky. Vyvaľkáme na tenko. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 20 minút kysnúť. Potrieme kečupom a navrch dáme všetko, čo komu pasuje. Dáme piecť do rúry dopredu vyhriatej na 230 °C.

Diskusia k receptu