20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme. Pridáme lúpané paradajky a miešame, kým sa voda nevyparí. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
- 2
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
- 3
Bešamel: Na rozpálenom oleji krátko orestujeme múku a zalejeme mliekom. Varíme, kým nezhustne. Po odstavení primiešame vajce.
- 4
Do vymasteného pekáča vrstvíme zemiaky a mäsovú zmes. Bešamel vylejeme navrch a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom.
- 5
Pečieme na 180 °C približne 45 minút.
Tiež musaka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neviem aký je "ten pravý" recept na musaku, ale skôr je to tak, že každý región má svoje varianty.
Tak som si to "pogooglila". Do bulharskej musaky sa nepoužíva. S baklažánom je to grécka verzia :)