Pudingovo-tvarohové slimáky fotorecept
Foto: olinecka
Vynikajúca pochúťka na raňajky, olovrant alebo ľahkú večeru, ku káve. Výborná chuť a vôňa, mäkké aj na druhý deň, ak vydržia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
300 g vlažné |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
štipka |
|
2-3 PL |
|
100 g čerstvé rozpustené |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
350 ml |
|
1 bal. (+ 3 PL kryštálového cukru) |
|
1 bal. |
|
|
|
250 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Na plnku.
-
3
Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, trocha múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ podľa chuti, rozpustené maslo, zbytok mlieka a cukru, žĺtky, nakysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Medzitým z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame tvaroh. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku 0,5 cm a rovnomerne rozotrieme plnku. Posypeme hrozienkami.
-
6
Zrolujeme.
-
7
Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Zrolované naplnené cesto nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na pripravený plech. Žĺtok, mlieko a med vidličkou vymiešame a potrieme prípravené slimáky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 25 minút do zlatista.
-
8
Po upečení necháme vychladnúť. Dobrú chuť všetkým.
Jaj veru zjedli sa boli výborné, ďakujem pozdravujem.
Som rada, že sa podarili.
Ďakujem za krásny komentár určite potešil. Pozdravujem.
Keď sa poponahľaš tak ešte.....
Veru.
Ú nás sa jedli za horúca.
Ďakujem všetkým za komentáre