Pudingovo-tvarohové slimáky fotorecept
Vynikajúca pochúťka na raňajky, olovrant alebo ľahkú večeru, ku káve. Výborná chuť a vôňa, mäkké aj na druhý deň, ak vydržia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
300 g vlažné |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
štipka |
|
2-3 PL |
|
100 g čerstvé rozpustené |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
350 ml |
|
1 bal. (+ 3 PL kryštálového cukru) |
|
1 bal. |
|
|
|
250 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Na plnku.
-
3
Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, trocha múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ podľa chuti, rozpustené maslo, zbytok mlieka a cukru, žĺtky, nakysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Medzitým z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame tvaroh. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku 0,5 cm a rovnomerne rozotrieme plnku. Posypeme hrozienkami.
-
6
Zrolujeme.
-
7
Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Zrolované naplnené cesto nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na pripravený plech. Žĺtok, mlieko a med vidličkou vymiešame a potrieme prípravené slimáky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 25 minút do zlatista.
-
8
Po upečení necháme vychladnúť. Dobrú chuť všetkým.
Tiež kysnuté koláče:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Jaj veru zjedli sa boli výborné, ďakujem pozdravujem.
Som rada, že sa podarili.
Ďakujem za krásny komentár určite potešil. Pozdravujem.
Keď sa poponahľaš tak ešte.....
Veru.
Ú nás sa jedli za horúca.
Ďakujem všetkým za komentáre