Pudingové kysnuté koláče
Pudingové kysnuté koláče

Pudingovo-tvarohové slimáky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 23. apríla 2020
Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept)
Foto: olinecka

Vynikajúca pochúťka na raňajky, olovrant alebo ľahkú večeru, ku káve. Výborná chuť a vôňa, mäkké aj na druhý deň, ak vydržia.

16-20
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
300 g vlažné
1 kocka (čerstvé)
štipka
2-3 PL
100 g čerstvé rozpustené
2 ks
Plnka:
350 ml
1 bal. (+ 3 PL kryštálového cukru)
1 bal.
250 g
Na potretie:
1 ks
2 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plnku.

    Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, trocha múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ podľa chuti, rozpustené maslo, zbytok mlieka a cukru, žĺtky, nakysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.

    Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame tvaroh. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku 0,5 cm a rovnomerne rozotrieme plnku. Posypeme hrozienkami.

    Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zrolujeme.

    Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Zrolované naplnené cesto nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na pripravený plech. Žĺtok, mlieko a med vidličkou vymiešame a potrieme prípravené slimáky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 25 minút do zlatista.

    Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení necháme vychladnúť. Dobrú chuť všetkým.

    Pudingovo-tvarohové slimáky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu