Veľkonočný kysnutý koláč
Veľkonočný kysnutý koláč

Veľkonočná paska - mazanec fotorecept

bogar - fotkabogar, 19. apríla 2020
Veľkonočná paska - mazanec (fotorecept)
Foto: bogar

Tento sladký koláč ja osobne milujem aj ku kapustnici. Je to veľká pochúťka na Veľkú noc k cvikle, chrenu, hrudke, vajíčkam a syrku...

160 minút
príprava
35 minút
na 160/200 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 ml
30 g čerstvé
130 g
50 g
2 bal.
1 ks
1/2 ČL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy od robota na hnetenie som si dala suroviny - na spodok soľ, múky, všetok cukor, vlažné mlieko, droždie popučené v rukách, žĺtok a rozpustené teplé maslo. Prikryla som to a nechala 20 minút odpočívať. Potom som robot zapla na miesenie a nechala som to miesiť 10 minút až kým sa cesto pekne nedelilo od krajov a bolo vidieť ako pekne sa robia bublinky (vpravo na foto je jedna krásna). Cesto prikryjeme a necháme kysnúť hodinu.

    Veľkonočná paska - mazanec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po hodine cesto premiesime rukou, preložíme na plech, vytvarujeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.

    Veľkonočná paska - mazanec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po tej druhej hodine bochník preložíme do tortovej formy vymastenej maslom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, urobíme krížik a posypeme čím chcete, ja som mala mandle pražené s cukrom.

    Veľkonočná paska - mazanec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozohrejeme rúru na 200 stupňov a dáme dnu pasku na 10 minút. Stále sledujeme, aby sa nám nepripálila. Potom stiahneme na 160 stupňov a pečieme 25 minút, ak by ste videli že Vám chytá vrch, kľudne ju prikryte alobalom a ďalej dopekajte... Taktiež ju treba vyskúšať špáradlom či je hotová a nič sa nelepí na špáradlo keď do nej pichnete.

    Veľkonočná paska - mazanec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení preložíme na mriežku vychladnúť. Môžeme potrieť cukrovou vodou. Dobrú chuť.

    Veľkonočná paska - mazanec (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu