Vyprážané mäsové pirohy
Vyprážané mäsové pirohy

Chebureki fotorecept

niika - fotkaniika, 16. apríla 2020
Chebureki (fotorecept)
Foto: Niika
8
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
6 hrnčekov (1 hrnček = 250 ml)
1 KL
100 ml
1,5 hrnčeka
Plnka:
600 g mleté (alebo hovädzie)
1 ks väčšia
1 hrnček
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca 30 minút odležať. Plnka: Do pomletého mäsa pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, korenie, soľ a hrnček vody. Premiešame, plnka má byť veľmi riedka. Chebureki sú veľmi chutné s mletým teľacím, hovädzím alebo aj kuracím mäsom.

    Chebureki (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na 8 častí. Každý bochníček rozvaľkáme na tenkú placku a naplníme plnkou. Cesto po krajoch dôkladne spojíme prstami a potom vidličkou zatlačíme.

    Chebureki (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprážame na rozohriatom oleji z každej strany cca 5 minút.

    Chebureki (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi pekný, dostupný a ľahko vykonateľný recept - srdečná vďaka zaň. Sympatický aj ako pohostenie pre návštevy alebo na podujatia. Navyše, plnky sa dajú chuťovo obmieňať.