Chebureki fotorecept

Foto: Niika
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 hrnčekov (1 hrnček = 250 ml) |
|
| 1 KL |
|
| 100 ml |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| Plnka: | |
| 600 g mleté (alebo hovädzie) |
|
| 1 ks väčšia |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 hrnček |
|
| Na vyprážanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca 30 minút odležať. Plnka: Do pomletého mäsa pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, korenie, soľ a hrnček vody. Premiešame, plnka má byť veľmi riedka. Chebureki sú veľmi chutné s mletým teľacím, hovädzím alebo aj kuracím mäsom.
-
2
Cesto rozdelíme na 8 častí. Každý bochníček rozvaľkáme na tenkú placku a naplníme plnkou. Cesto po krajoch dôkladne spojíme prstami a potom vidličkou zatlačíme.
-
3
Vyprážame na rozohriatom oleji z každej strany cca 5 minút.








Diskusia k receptu