Čarovný chlebík fotorecept
Foto: bogar
Tento chlebík robím dosť často. Je jednoduchý, chutný a čerstvý hoc len s masielkom.
na 250/220 °C
Postup
-
1
Zo všetkých surovín si večer pripravíme cesto, poriadne vymiešame vareškou, nemiesime. Cesto odložíme na teplé miesto a necháme prikryté celú noc až do rána, ja dávam na vrch fóliu a tak do deky.
-
2
Ráno cesto vylejeme na pomúčenú dosku a napodiv sa s ním veľmi dobre pracuje. Vytvarujeme požadovaný tvar a uložíme ho do pomúčenej čistej utierky, keďže žiaľ nemám ošatku... Prikryjeme druhou utierkou a necháme kysnúť ešte hodinu.
-
3
20 min pred koncom kysnutia rozohrejeme rúru na 250 stupňov a vložíme do nej misu, v ktorej budeme piecť chlieb ale musí mať aj vrch, takže u mňa jenské sklo. Opatrne vyberieme horúcu sklenenú misu a jemne preklopíme cesto do misy. Ak máte ošatku, tak jednoducho len preklopíte a je v mise. Teplotu v rúre stiahneme na 220 stupňov a zakryté pečieme 35-40 minút podľa rúry. Potom odkryjeme a dopečieme kým nie je kôrka hnedastá a chrumkavá asi 15-20 min podľa rúry. Chlebík vyberieme na mriežku a poriadne potrieme osolenou vodou.
-
4
A takto vyzerá hotový chlebík pripravený k podávaniu.
-
5
Keďže sme ho šli jesť rovno k žobráckej polievke s masielkom tak som ho nakrájala a podávala, ale odporúčam nechať ho vychladiť aspoň 20 minút na mriežke a potom ho zabaliť do pootvoreného sáčku, aby nebola kôrka veľmi ostrá. Dobrú chuť.
jééémine super veľmi sa teším , no tie prídavky v tom tiež musia byť super.... nemáte foto ?
viete čo nerobila som to, a vydaril sa tak neviem , možno by sa to hodilo, môžem najbližšie vyskúšať , alebo ak b ste ho piekli tak skúste :)
písala som vám už komentár , cesta sa nebojte ja som minule ho nechala dva dni kysnúť kvázi a také riedke a ani neprekyslo ani nic este krajsie malo bublinky potom ho vyklopite na pomucenu dosku a uvidite ako sa s nim super pracuje :) drzim palceky
OK, ďakujem, budem skúšať :)