Rýchly koláč pre návštevy fotorecept
Foto: Bogar
Tento koláčik som našla na nete a trochu si ho upravila. Je rýchly a lahodný, môžete použiť rôzne ovocie a pudingy.
porcií
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Rozbalíme si prvý rozvaľkaný plát lístkového cesta, uložíme ho do plechu na pečenie, ktorý je vyložený papierom na pečenie, ak je potrebné kraje poorezujeme, odkrojky cesta odložíme.
- 2
Cesto jemne popicháme vidličkou a naukladáme naň piškóty plochou stranou hore, môžu byť aj namáčané v káve. Na vrch naukladáme ovocie z kompótu podľa vášho výberu, ovocie môžete posypať škoricou alebo kakaom.
- 3
Uvaríme si puding klasickým spôsobom. Odlejeme si asi 200 ml mlieka a zvyšok mlieka dáme variť so všetkými baleniami cukru. Do oddeleného mlieka pridáme prášky Zlatý klas a poriadne rozmiešame. Keď začne mlieko vrieť, prilejeme rozšľahané pudingy v mlieku a za stáleho miešania uvaríme až do zhustnutia. Tento puding môžeme ešte teplý naliať na pripravené cesto s ovocím a piškótami. Pekne rozotrieme po celej ploche.
- 4
Na vrch uložíme druhý plát cesta a taktiež ak je potrebné ho orežeme. Orezané zvyšky cesta buď zatočíme, posypeme soľou a potrieme žĺtkom a upečieme tyčinky, alebo nimi môžeme koláč vyzdobiť tak ako to bolo v mojom prípade. Celý koláč poprepichujeme opäť jemne vidličkou a potrieme vajíčkom no nemusíme a pečieme cca 35 minút na 185 stupňov. Veľa záleží od rúry, čiže hlavne musí byť na vrchu zlatistý, ak by niekto mal pocit , že ho musí piecť dlhšie.
- 5
Takto nejako...
- 6
A takto nejako keď sa už odjedalo...
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Máš ho vydarený.
môže byť , je to už len a len na Vás ako ho vyzdobíte alebo nie, a nakrájate :)