Pohánkovo-zeleninové fašírky
Mala som mäkkú zeleninu, bolo ju treba minúť... A pohánku som robila vždy len ako prílohu k masu... Tak prečo to nespojiť?
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ks (sladký zemiak) |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks malý |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
|
|
Cesnaková omáčka: | |
1 bal. |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Pohánku som trošku opražila na oleji, pridala soľ, majoránku a vodu. 3-4 minúty som povarila, vypla sporák a nechala dôjsť, aby zmäkla.
- 2
Všetku zeleninu (okrem cibule) som nakrájala a podusila na oleji, osolila. Zaliala vodou a uvarila domäkka. Čo sa týka zeleniny, skutočne som tam dávala takú, ktorú som potrebovala rýchlo minúť. Čiže vo výbere sa fantázii medze nekladú... Keď zelenina zmäkla, zliala som vodu a zeleninu popučila. Ale nie úplne na kašu, chcela som, aby tam boli aj celé kúsky. Pokrájanú cibuľu som opražila do zlatohneda.
- 3
Zeleninu som zmiešala s pohánkou, opraženou cibuľou a nastrúhaným cesnakom. Zmes som ochutnala a keď som bola spokojná, pridala som 2 vajcia.
- 4
Naolejovala som si ruky a vytvárala male fašírky, ktoré som ukladala na plech a dala piecť do rúry.
- 5
Ako prílohu som podávala zemiakovú kašu s pažítkou a omáčkou zo smotany, nastrúhanej uhorky, cesnaku, pažítky a trošky soli.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu