Pohánkové fašírky
Pohánkové fašírky

Pohánkovo-zeleninové fašírky

perinbabba - fotkaperinbabba, 14. apríla 2020

Mala som mäkkú zeleninu, bolo ju treba minúť... A pohánku som robila vždy len ako prílohu k masu... Tak prečo to nespojiť?

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1 ks (sladký zemiak)
3 ks
2 ks
1  ks malý
1 ks
1 ks
5 strúčikov
2 ks
Cesnaková omáčka:
1 bal.
3 strúčiky
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Pohánku som trošku opražila na oleji, pridala soľ, majoránku a vodu. 3-4 minúty som povarila, vypla sporák a nechala dôjsť, aby zmäkla.

  2. 2

    Všetku zeleninu (okrem cibule) som nakrájala a podusila na oleji, osolila. Zaliala vodou a uvarila domäkka. Čo sa týka zeleniny, skutočne som tam dávala takú, ktorú som potrebovala rýchlo minúť. Čiže vo výbere sa fantázii medze nekladú... Keď zelenina zmäkla, zliala som vodu a zeleninu popučila. Ale nie úplne na kašu, chcela som, aby tam boli aj celé kúsky. Pokrájanú cibuľu som opražila do zlatohneda.

  3. 3

    Zeleninu som zmiešala s pohánkou, opraženou cibuľou a nastrúhaným cesnakom. Zmes som ochutnala a keď som bola spokojná, pridala som 2 vajcia.

  4. 4

    Naolejovala som si ruky a vytvárala male fašírky, ktoré som ukladala na plech a dala piecť do rúry.

  5. 5

    Ako prílohu som podávala zemiakovú kašu s pažítkou a omáčkou zo smotany, nastrúhanej uhorky, cesnaku, pažítky a trošky soli.

Diskusia k receptu

an3da
Vyskúšané, s malou obmenou, pridala som aj kinou a miesto batatu upečený baklažán. Chutné 👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia