Výborné langoše

olinecka - fotkaolinecka, 15. apríla 2020
Výborné langoše
Foto: olinecka

V tento čas, kedy máme už mäsa dosť, táto pochúťka poteší veľkých a malých. Vhodné na obed či večeru k sýtej polievke.

30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/2 kocky čerstvé
250 ml vlažné
1 ČL
1/2 ČL
2 1/2 PL
podľa potreby (na vysmážanie)
Navrch:
 (sladký alebo pikantný)
 nastrúhany
1/4 ČL (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka dáme 1/2 ČL cukru a rozmrvíme čerstvé droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.

    Výborné langoše - obrázok 1
  2. 2

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vyťahujeme rukami do tvaru placky. Olej rozpálime a langoše vysmážame do zlatista z oboch strán.

  3. 3

    Upečené langoše potrieme kyslou smotanou zmiešanou s kurkumou, alebo tatárskou omáčkou, kečupom, posypeme syrom. Dobrú chuť všetkým.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu