Výborné langoše

olinecka - fotkaolinecka, 15. apríla 2020
Výborné langoše
Foto: olinecka

V tento čas, kedy máme už mäsa dosť, táto pochúťka poteší veľkých a malých. Vhodné na obed či večeru k sýtej polievke.

30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/2 kocky čerstvé
250 ml vlažné
1 ČL
1/2 ČL
2 1/2 PL
podľa potreby (na vysmážanie)
Navrch:
 (sladký alebo pikantný)
 nastrúhany
1/4 ČL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka dáme 1/2 ČL cukru a rozmrvíme čerstvé droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.

    Výborné langoše - obrázok 1
  2. 2

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vyťahujeme rukami do tvaru placky. Olej rozpálime a langoše vysmážame do zlatista z oboch strán.

  3. 3

    Upečené langoše potrieme kyslou smotanou zmiešanou s kurkumou, alebo tatárskou omáčkou, kečupom, posypeme syrom. Dobrú chuť všetkým.

Diskusia k receptu

kvakac
@zolik (16.4.2020 02:20)

Nie len teba aj môjho suseda. Teraz ráno mi doniesol kvasnice, že on má. Videl zaber z komôrky, tak aby som niečo vytiahol čo je otvorené. Priznal farbu po štvrtom pohári. A zároveň sa ospravedlňujem autoroví receptu, že som sem takto vpadol, ale keď ten langoš vyzerá ohromne.
mrnousik
Vyzerá to fantasticky! Zajtra by som chcela robiť ale mám otázku na autorku receptu :) Na koľko langošov sú uvedené suroviny? (chcela by som spraviť tak maximálne 2-3 langoše :D ) a čo robiť, ak nemám klasické droždie, len sušené :( (aj to asi 3 ročné)...
finczi
Už som v obchode kúpila droždie, dnes boli lángoše po hŕstkovej polievke. Ďakujem za tip, boli veľmi dobré.