Foto: olinecka
V tento čas, kedy máme už mäsa dosť, táto pochúťka poteší veľkých a malých. Vhodné na obed či večeru k sýtej polievke.
30 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1/2 kocky čerstvé |
|
250 ml vlažné |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 1/2 PL |
|
podľa potreby (na vysmážanie) |
|
Navrch: | |
(sladký alebo pikantný) |
|
nastrúhany |
|
|
|
1/4 ČL (nemusí byť) |
|
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka dáme 1/2 ČL cukru a rozmrvíme čerstvé droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
2
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vyťahujeme rukami do tvaru placky. Olej rozpálime a langoše vysmážame do zlatista z oboch strán.
- 3
Upečené langoše potrieme kyslou smotanou zmiešanou s kurkumou, alebo tatárskou omáčkou, kečupom, posypeme syrom. Dobrú chuť všetkým.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
navrhujem barter
kvasnice mám-dám
a čo ty..há..??
Aj ja mám, uleješ čosik?
Ja pán Boh zaplať.
Ono čosik by sa našlo v komôrke.
Ten ARARAT. Ten ma teda vazne po rokoch oslovil ;-)
Nie len teba aj môjho suseda. Teraz ráno mi doniesol kvasnice, že on má. Videl zaber z komôrky, tak aby som niečo vytiahol čo je otvorené. Priznal farbu po štvrtom pohári. A zároveň sa ospravedlňujem autoroví receptu, že som sem takto vpadol, ale keď ten langoš vyzerá ohromne.
nnnááá
kej ništ...tak ništ...
:-)
Keď sleduješ TV už sú kvasnice, dostupné.
V TV sú kvasnice? Na ktorom programe?
Veď v reklame
8kusov