Foto: ponozky123
Tento dezertík je vynikajúci a rýchly. Dá sa urobiť aj ako klasická žemľovka, samozrejme z väčšieho množstva surovín. Servírujeme ho so zmrzlinou, ovocím, čokoládou. Zobraziť celý popisTento dezertík je vynikajúci a rýchly. Dá sa urobiť aj ako klasická žemľovka, samozrejme z väčšieho množstva surovín. Servírujeme ho so zmrzlinou, ovocím, čokoládou. Ak sa ho rozhodnete vyskúšať, nebojte sa toho maku, neskutočne sa tam hodí. :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká nastrúhame, pridáme citrónovú šťavu a škoricu (môžeme osladiť medom, cukrom alebo pridať hrsť orechov, hrozienok...).
- 2
Mlieko, vajíčko a rozpustené maslo spolu rozšľaháme.
- 3
Makovník nakrájame na 1cm hrubé plátky.
- 4
Plech na muffiny vymastíme a dáme predhriať rúru na 200 °C.
- 5
Makovník namočíme do mlieka s vajíčkom a maslom. Potom ním vystelieme dná muffinových formičiek v plechu.
- 6
Na makovník dáme asi 1 PL jabĺk a na vrch dáme opäť namočený makovník.
- 7
Dáme piecť na 15-20 minút s tým, že po 10 minútach stiahneme teplotu na 170 °C.
- 8
TIP: Makovník môžete zmeniť za orechovník a jablká za slivky.
Tiež Žemľovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu