Žemľovka
Žemľovka

Rýchla minižemľovka

ponozky123 - bez fotkyponozky123, 19. apríla 2020

Tento dezertík je vynikajúci a rýchly. Dá sa urobiť aj ako klasická žemľovka, samozrejme z väčšieho množstva surovín. Servírujeme ho so zmrzlinou, ovocím, čokoládou. Ak sa ho rozhodnete vyskúšať, nebojte sa toho maku, neskutočne sa tam hodí. :)

12
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1 ks
1 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká nastrúhame, pridáme citrónovú šťavu a škoricu (môžeme osladiť medom, cukrom alebo pridať hrsť orechov, hrozienok...).

  2. 2

    Mlieko, vajíčko a rozpustené maslo spolu rozšľaháme.

  3. 3

    Makovník nakrájame na 1cm hrubé plátky.

  4. 4

    Plech na muffiny vymastíme a dáme predhriať rúru na 200 °C.

  5. 5

    Makovník namočíme do mlieka s vajíčkom a maslom. Potom ním vystelieme dná muffinových formičiek v plechu.

  6. 6

    Na makovník dáme asi 1 PL jabĺk a na vrch dáme opäť namočený makovník.

  7. 7

    Dáme piecť na 15-20 minút s tým, že po 10 minútach stiahneme teplotu na 170 °C.

  8. 8

    TIP: Makovník môžete zmeniť za orechovník a jablká za slivky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre