Ravioli alla puttanesca
Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho...
Rozmarínovo-cícerové cestoviny
Priaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je veľmi veľa,...
Zapečená cuketa so zemiakmi
Rýchle, ľahké a celkom chutné letné jedlo, tak skúste :))
Fiadone – cheesecake z Korziky
Už 7. desaťročie „narodeninovský“ deň oslavujem s tortou „ZBLANT“, z našej rodinnej pokladnice. 15....
Jemná polievka z lúpaných paradajok s cuketami
Ako prvá, nás toto polievkou pohostila naša neter Haidi, počas našej návštevy v Phoénix Arizóna....
Polievka z Pávie (zuppa pavese)
Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto...
Výborné lasagne
Bolonská omáčka: Vo veľkej panvici rozpáľte olej. Pridajte jemne nasekanú cibuľu, osmažte do mäkka potom...
Křupavý bramborový koláč s cibulí a rozmarýnem
Potkala jsem na italských stránkách... a protože mám brambory moc ráda, vyzkoušela jsem. Velice...
Talianska bábovka
Sychravé počasie a nostalgickú náladu vylepší bábovka na slano s príchuťou slnečného Talianska.
Kuracie rizoto
Komerčný recept<br /> Chutné jedlo so sviežim vzhľadom, ktoré splní všetky vaše očakávania.
Panna cotta poháre
Komerčný recept Jemnú chuť panna cotty pripravenú pre milovníkov ľahkých dezertov si môžete vychutnať s chutnými malinami a...
Bruschetta so sardinkami
Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...
Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...
Cantuccini - orieškové sušienky
Originál recept na toto chrumkavé orieškové pečivo pochádza z Toskánska. Tu ho podávajú namočené v sladkom...
Pizzové štangle
Včera som skúšala pizzové kornútky ako som písala boli vynikajúce a dnes pizzové štangle len tak na...
Plnené pizzové kornútiky
Našla som výborný recept na plnené pizzové kornútky sú naozaj výborné - vyskúšajte.
Kváskové cestoviny - pappardelle
Ten kto kváskuje, má často dilemu, čo so zvyšným kváskom. Tu je jeden z...
Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...
Špagety aglio e olio e peperoncino
Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som...
Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...
Kvásková focaccia
Tento fantastický taliansky chlieb sa robieval len cez víkend, keď sa schádzala celá rodina. Recept...
Kvásková ciabatta
Tento recept som našla na stránke talianskeho kuchára. Je to originálny recept na kváskovú taliansku ciabattu....
Paradajková polievka od Shukvacika
Keď som bol malí som túto polievku doslova nenávidel, potom mi zachutila a snažil som sa...
Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...
Zapekané cannelloni so špenátom
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...
Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...
Makarónové suflé so šafranovou penou
Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce...
Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...