Talianska kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Ravioli alla puttanesca

Cestoviny

Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho...

prazdny

Rozmarínovo-cícerové cestoviny

Cestoviny

Priaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je veľmi veľa,...

prazdny

Zapečená cuketa so zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Rýchle, ľahké a celkom chutné letné jedlo, tak skúste :))

prazdny

Focaccia

Bezmäsité jedlá

Chrumkavá a voňavá focaccia, čo dodať?

prazdny

Fiadone – cheesecake z Korziky

Koláče

Už 7. desaťročie „narodeninovský“ deň oslavujem s tortou „ZBLANT“, z našej rodinnej pokladnice. 15....

prazdny

Jemná polievka z lúpaných paradajok s cuketami

Bezmäsité jedlá

Ako prvá, nás toto polievkou pohostila naša neter Haidi, počas našej návštevy v Phoénix Arizóna....

prazdny

Polievka z Pávie (zuppa pavese)

Večera

Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto...

prazdny

Výborné lasagne

Hovädzie mäso

Bolonská omáčka: Vo veľkej panvici rozpáľte olej. Pridajte jemne nasekanú cibuľu, osmažte do mäkka potom...

prazdny

Čokoládové biscotti

Koláče

Rúru predhrejeme na 180 °C.

prazdny

Křupavý bramborový koláč s cibulí a rozmarýnem

Bezmäsité jedlá

Potkala jsem na italských stránkách... a protože mám brambory moc ráda, vyzkoušela jsem. Velice...

prazdny

Talianska bábovka

Bezmäsité jedlá

Sychravé počasie a nostalgickú náladu vylepší bábovka na slano s príchuťou slnečného Talianska.

prazdny

Kuracie rizoto

Kuracie mäso

Komerčný recept<br /> Chutné jedlo so sviežim vzhľadom, ktoré splní všetky vaše očakávania.

prazdny

Panna cotta poháre

Dezerty

Komerčný recept Jemnú chuť panna cotty pripravenú pre milovníkov ľahkých dezertov si môžete vychutnať s chutnými malinami a...

prazdny

Bruschetta so sardinkami

Večera

Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...

prazdny

Najlahodnejšie talianske tiramisu

Dezerty

Pre milovníkov Talianska :-)

prazdny

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou

Hovädzie mäso

Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

prazdny

Cantuccini - orieškové sušienky

Dezerty

Originál recept na toto chrumkavé orieškové pečivo pochádza z Toskánska. Tu ho podávajú namočené v sladkom...

prazdny

Pizzové štangle

Bezmäsité jedlá

Včera som skúšala pizzové kornútky ako som písala boli vynikajúce a dnes pizzové štangle len tak na...

prazdny

Plnené pizzové kornútiky

Hlavné jedlá

Našla som výborný recept na plnené pizzové kornútky sú naozaj výborné - vyskúšajte.

prazdny

Kváskové cestoviny - pappardelle

Cestoviny

Ten kto kváskuje, má často dilemu, čo so zvyšným kváskom. Tu je jeden z...

prazdny

Baklažán na parmský spôsob

Bezmäsité jedlá

Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...

prazdny

Špagety aglio e olio e peperoncino

Cestoviny

Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som...

prazdny

Focaccia pugliese

Bezmäsité jedlá

Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

prazdny

Kvásková focaccia

Bezmäsité jedlá

Tento fantastický taliansky chlieb sa robieval len cez víkend, keď sa schádzala celá rodina. Recept...

prazdny

Kvásková ciabatta

Večera

Tento recept som našla na stránke talianskeho kuchára. Je to originálny recept na kváskovú taliansku ciabattu....

prazdny

Paradajková polievka od Shukvacika

Bezmäsité jedlá

Keď som bol malí som túto polievku doslova nenávidel, potom mi zachutila a snažil som sa...

prazdny

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom

Kuracie mäso

Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

prazdny

Zapekané cannelloni so špenátom

Cestoviny

Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...

prazdny

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

Cestoviny

Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

prazdny

Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

Hovädzie mäso

Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...

prazdny

Makarónové suflé so šafranovou penou

Cestoviny

Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce...

prazdny

Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...

prazdny

Feniklovo-mrkvový šalát

Bezmäsité jedlá

Objavte čaro čerstvého chrumkavého feniklu !