Bolonské špagety
Bolonské špagety

Bolonské špagety videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 1. septembra 2018

Jeden z mojich najobľúbenejších rýchlych receptov. Týmto špagetám nikto neodolá. Prajem dobrú chuť.

4-6
porcie
10 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava
Bolonské špagety (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

500 g (hovädzie, bravčové alebo jahňacie)
1 ks (nakrajaná alebo nastrúhaná)
1 ks (nakrájaný alebo nastrúhaný)
1 ks (nakrájaná alebo nastúhaná)
3 strúčiky
1 bal.
2 ČL
1 ČL (mix)
 (na ozdobu)
1 ks
 (alebo čedar)
500 g
2 - 3 pohár (alebo 2-3 ČL worčestrovej omáčky)




Postup

  1. 1

    Prichystáme si všetky suroviny.

    Bolonské špagety (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame si alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak.

    Bolonské špagety (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenej panvici si opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok.

    Bolonské špagety (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tej istej panvici si opražíme mäso.

    Bolonské špagety (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny.

    Bolonské špagety (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Popritom si pripravíme špagety. Ja som si pripravila dva iné druhy. Taktiež si môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak si pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak si ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu si posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte si to bazalkou.

    Bolonské špagety (videorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mirop
uz ten nazov je vtipny... Bolonske na Taliansky.. akoby mohli byt este na bulharsky, spanielsky alebo svedsky sposob... Silvinka, original to neni, prave bolonske ragu sa nechava prebublavat niekolko hodin, v surovinach ti chyba cervene vino, naopak naviac tam mas worchester... a "alebo cheddar" tiez v Taliansku nepoznaju... samozrejme chutit to moze dobre...
silvia16
Ďakujem za koment. Vážim si ho. Máš pravdu s tým názvom. Upravím si ho. S Worcester omáčkou - ja nepoužívam alkohol vo varení, ale vo videu som spomenula, že sa môže použiť červené víno. Tiež upravím aj v recepte. Takže ďakujem. So syrom - taktiež hovorím že na taliansky spôsob by to mal byť parmasan. Ale ani neviem či sa taky da kúpiť hocikde na Slovensku. A mne to chuti aj s cheddarom :-).

A v poslednej vete máš veru tiež pravdu. Chuti to úžasne :-)
1x mirop
silvia16
Varievam tieto špagety už roky. Nikdy sa neurobí presne rovnaký recept. Aj ked pozriete slovenský guľáš, tak ho každá mama robieva trošku ináč. Aj ked varievam, raz urobím trošku tak, potom trošku tak, ale vždy chutí výborne. Alebo ide len o to, že som napísala, že je na taliansky spôsob? Ďakujem za komenty.
1x mares
klukodvody
Špagety jakkoliv. A je jedno jak jim říkám. Nikdy neudělám špagety tak jako Ital. Však Ital také neudělá svíčkovou jako já. Pěkný recept, ale jedno k němu mám. Píšeš řapíkatý celer jeden kus. Máš ale na mysli jeden stonek z něj. Na fotce to tak máš. Zdravíme a přejeme krásnou noc.
monty469
spagety mame radi na akykolvek sposob, tvoje vyzeraju fajn
ampara
Receptov na Bolonske špagety je asi toľko ako receptov na ostrokyslu polievku,alebo kapustnicu. Bála som sa ,aby tam nešlo nejaké mäso z konzervy,čo sa nestalo, takže myslím, že v pohode. Chválim, aj recept, aj foto.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Ako Ampara - bolonske spagety (alebo akykolvek iny recept) nie su "dogma". Ako mi kedysi jedna Talianska znama vysvetlovala - nieze v kazdej "krcme" sa robia trochu inaksie ale aj susedia v dome maju kazdy svoje vlastne "grify". Zaklad je sice rovnaky ale...
lilyre
Bolonske spagety robievam, síce trochu inak, ale je pravda, ze nikdy nie sú chutovo rovnaké. Urcite vyskusam tento recept, paci sa mi a cedar mam radsej ako parmezan.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Prosím, koľko je to balík rajčín.