Talianske „cannoli“ s ricottou a kandizovaným ovocím
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 27. augusta 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína... Nuž a kto rád varí, určite si prinesie množstvo inšpirácií z národných Zobraziť celý popisVšeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína... Nuž a kto rád varí, určite si prinesie množstvo inšpirácií z národných kuchýň. Vône cudzích korenín, exotické kombinácie a nevšedné postupy nás potom „prenesú" do dovolenkovej atmosféry a celkovo obohatia náš tradičný jedálny lístok.
porcií
príprava
Postup
-
1
V miske zmiešame múku, cukor, maslo a víno. Vypracujeme hladké cesto, potom ho vyvaľkáme na hrúbku 2 mm. Vykrojíme šesť kruhov s priemerom 8 cm.
- 2
Krúžky obmotáme okolo kovových valčekov, aby boli kraje spojené. Potom smažíme v oleji rozohriatom na 180 °C dochrumkava. Trubičky necháme vychladnúť a potom valčeky povyťahujeme.
- 3
Náplň: Vyšľaháme ricottu s cukrom do hladkého krému, pridáme nakrájané kandizované ovocie a premiešame. Plníme každú trubičku a naplnené cannoli poprášime cukrom.
Tiež trubičky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu