Zapekané toasty
Zapekané toasty

Bezlepkové zapekané chlebíky panini

novalim - fotkanovalim, 27. augusta 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové zapekané chlebíky panini
Foto: novalim

Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa ho použiť na bezlepkové zapekané chlebíky Panini. Taliani, veľkí Zobraziť celý popisAk máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa ho použiť na bezlepkové zapekané chlebíky Panini. Taliani, veľkí gurmáni, vedia čo je dobré a presne tak dobré sú aj tieto chlebíky. Pripraviť si ich bude vedieť aj začiatočník.

10 minút
príprava

Suroviny

 (tmavý alebo Linsi)
 lístky
 veľké




Postup

  1. 1

    Olivovým olejom natrieme obe vnútorné strany krajcov chleba.

  2. 2

    Na celú plochu spodného krajca natrieme pesto zo sušených paradajok.

  3. 3

    Poukladáme plátky šunky, mozzarelly, paradajok a na vrch pridáme aspoň štyri lístky bazalky.

  4. 4

    Zakryjeme druhým krajcom chleba, zvrchu ešte potrieme trochou olivového oleja a zapekáme najlepšie na kontaktnom grile, kým sa toast nezlepí a nezapečie do chrumkava (čas zapekania závisí od grilu).

  5. 5

    Prípadne môžeme použiť aj toaster alebo zapiecť chleby v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia