Bezlepkové zapekané chlebíky panini
Foto: novalim
Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa ho použiť na bezlepkové zapekané chlebíky Panini. Taliani, veľkí Zobraziť celý popisAk máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa ho použiť na bezlepkové zapekané chlebíky Panini. Taliani, veľkí gurmáni, vedia čo je dobré a presne tak dobré sú aj tieto chlebíky. Pripraviť si ich bude vedieť aj začiatočník.
príprava
Postup
-
1
Olivovým olejom natrieme obe vnútorné strany krajcov chleba.
- 2
Na celú plochu spodného krajca natrieme pesto zo sušených paradajok.
- 3
Poukladáme plátky šunky, mozzarelly, paradajok a na vrch pridáme aspoň štyri lístky bazalky.
- 4
Zakryjeme druhým krajcom chleba, zvrchu ešte potrieme trochou olivového oleja a zapekáme najlepšie na kontaktnom grile, kým sa toast nezlepí a nezapečie do chrumkava (čas zapekania závisí od grilu).
- 5
Prípadne môžeme použiť aj toaster alebo zapiecť chleby v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Tiež toasty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu