Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 8. januára 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 600 g mleté |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 500 g čerstvý |
|
| 300 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g čerstvá |
|
| 16 ks (cestoviny) |
|
| 800 g (konzervované) |
|
| Príloha: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pražíme domäkka. Pridáme mleté mäso, hrudky roztláčame vareškou. Keď mäso zhnedne, pridáme špenát a premiešame, kým špenát nezvädne. Zmes dáme do misy.
- 2
Cannelloni predvaríme podľa návodu na obale. Do mäsovej zmesi pridáme ricottu, polovicu nakrájanej bazalky, osolíme, okoreníme a premiešame. Prstami a malou lyžicou plníme cannelloni mäsovou zmesou. Do zapekacej misy vlejeme polovicu krájaných paradajok a vmiešame to, čo nám zvýšilo z mäsovej zmesi.
- 3
Do misy naukladáme cannelloni a prelejeme zvyšnými paradajkami. Misu prikryjeme alobalom a pečieme 35 – 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cannelloni posypeme zvyšnou bazalkou, podávame so šalátom a s kúskami opečeného chleba.
Tiež cannelloni:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu