Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 8. januára 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 600 g mleté |  | 
| 2 PL |  | 
| 1 ks |  | 
| 3 strúčiky |  | 
| 500 g čerstvý |  | 
| 300 g |  | 
|  | |
|  | |
| 100 g čerstvá |  | 
| 16 ks (cestoviny) |  | 
| 800 g (konzervované) |  | 
| Príloha: | |
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pražíme domäkka. Pridáme mleté mäso, hrudky roztláčame vareškou. Keď mäso zhnedne, pridáme špenát a premiešame, kým špenát nezvädne. Zmes dáme do misy. 
- 2
Cannelloni predvaríme podľa návodu na obale. Do mäsovej zmesi pridáme ricottu, polovicu nakrájanej bazalky, osolíme, okoreníme a premiešame. Prstami a malou lyžicou plníme cannelloni mäsovou zmesou. Do zapekacej misy vlejeme polovicu krájaných paradajok a vmiešame to, čo nám zvýšilo z mäsovej zmesi. 
- 3
Do misy naukladáme cannelloni a prelejeme zvyšnými paradajkami. Misu prikryjeme alobalom a pečieme 35 – 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cannelloni posypeme zvyšnou bazalkou, podávame so šalátom a s kúskami opečeného chleba. Tiež cannelloni:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu