Cannelloni
Cannelloni

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 8. januára 2018
Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g mleté
2 PL
1 ks
3 strúčiky
500 g čerstvý
300 g
100 g čerstvá
16 ks (cestoviny)
800 g (konzervované)
Príloha:




Postup

  1. 1

    Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pražíme domäkka. Pridáme mleté mäso, hrudky roztláčame vareškou. Keď mäso zhnedne, pridáme špenát a premiešame, kým špenát nezvädne. Zmes dáme do misy.

  2. 2

    Cannelloni predvaríme podľa návodu na obale. Do mäsovej zmesi pridáme ricottu, polovicu nakrájanej bazalky, osolíme, okoreníme a premiešame. Prstami a malou lyžicou plníme cannelloni mäsovou zmesou. Do zapekacej misy vlejeme polovicu krájaných paradajok a vmiešame to, čo nám zvýšilo z mäsovej zmesi.

  3. 3

    Do misy naukladáme cannelloni a prelejeme zvyšnými paradajkami. Misu prikryjeme alobalom a pečieme 35 – 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cannelloni posypeme zvyšnou bazalkou, podávame so šalátom a s kúskami opečeného chleba.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia