Paradajková polievka s bazalkou
Foto: podravka
Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, vegetu, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
- 2
Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
- 3
Lyžičkou naberáme knedličky a dávame ich do variacej sa polievky. Znížime oheň, zakryjeme hrniec a povaríme polievku ešte 5 minút.
- 4
Podávanie: Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.
- 5
Rada: Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bude možno trošku redšia, ale pekne Vám to zahustia tie knedličky :) Ak chcete hustejšiu polievočku, kľudne si ju obohaťte zápraškou:)
Marienka, fantázii sa medze nekladú :) kľudne pridajte:)
tak sa nám potom nezabudnite pochváliť fotkou :) budeme sa tešiť :)
super nápad! :)
Mňam! :) vyzerá fantasticky :)