
Panna cotta poháre
Komerčný recept Jemnú chuť panna cotty pripravenú pre milovníkov ľahkých dezertov si môžete vychutnať s chutnými malinami a...

Bruschetta so sardinkami
Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

Cantuccini - orieškové sušienky
Originál recept na toto chrumkavé orieškové pečivo pochádza z Toskánska. Tu ho podávajú namočené v sladkom...

Pizzové štangle
Včera som skúšala pizzové kornútky ako som písala boli vynikajúce a dnes pizzové štangle len tak na...

Plnené pizzové kornútiky
Našla som výborný recept na plnené pizzové kornútky sú naozaj výborné - vyskúšajte.

Kváskové cestoviny - pappardelle
Ten kto kváskuje, má často dilemu, čo so zvyšným kváskom. Tu je jeden z...

Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...

Špagety aglio e olio e peperoncino
Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Kvásková focaccia
Tento fantastický taliansky chlieb sa robieval len cez víkend, keď sa schádzala celá rodina. Recept...

Kvásková ciabatta
Tento recept som našla na stránke talianskeho kuchára. Je to originálny recept na kváskovú taliansku ciabattu....

Paradajková polievka od Shukvacika
Keď som bol malí som túto polievku doslova nenávidel, potom mi zachutila a snažil som sa...

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

Zapekané cannelloni so špenátom
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...

Makarónové suflé so šafranovou penou
Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce...

Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...

Panzanella
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...

Vrtuľky s cuketou, slaninkou a pecorinom
"Fusilli con zucchine e pancetta" je veľmi obľúbený domáci recept v Taliansku a aj v našej rodine....

Crostata alla frutta alias talianska ovocná torta
Veľmi obľúbená torta hlavne v letných mesiacoch, keď máme k dispozícii veľa čerstvého ovocia. Nenáročná...

Špagety so sušenými paradajkami a olivami
Tento recept som pôvodne našla na stránke www. coolinari. sk, tu bola v recepte ešte...

Tuniakové fašírky so zemiakmi
Nechajte sa inšpirovať ľahkým chutným jedlom. Sú dobré ako pochúťka k vínu, ale aj ako...

Kuracie kúsky s olivami a cherry rajčinami
Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.

Špagety s máslovými rajčaty
Tak jsem tu s ještě jednou verzí špaget a podle mně ještě lepší. No a proč...

Pizza skoro ako z pizzerie
Recept mám od kamaráta a on ho má tiež od kamaráta, Taliana, ktorý vlastní pizzeriu...

Špagety s paradajkovou omáčkou
Jednoduché, rýchle, chutné a ešte aj zdravé vo verzii vegan.

Fettuccine s hubami na smotane
Keď sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, príde na rad rýchly vegan recept.

Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...

Kvásková pizza
Viem, že dobrých receptov na pizzu je veľa. Táto je kvásková. Nahradila som kvasnice...