Pripravte si jednoduchú pizzu s arómou dreveného uhlia.
porcie
príprava
na 270 °C
Postup
-
1
Voda by mala mať teplotu cca 50 °C..Výborná je tiež srvátka, ktorú môžete použiť namiesto vody.. Zmiešame si 1 šálku múky s vodou a pridáme droždie..Premiešame a za stáleho miešania pridávame ostatnú múku.Primiešame aj soľ a nakoniec olivový olej..Miesime, kým nie je cesto mäkké a pružné..Vzhľadom na to, že sme do toho cesta pridali 3 x viac droždia, ako sa do pizza cesta dáva, je potrebné ihneď po domiesení s ním pracovať..
-
2
Rozpáľte si gril. Priamo na zapálené drevné uhlie položte jednu veľkú cibuľu, do grilu vložte rošt a naň poukladajte rajčiny, cesnak s urezanou hlavičkou, pričom do dužinky cesnaku vlejte trošku olivového oleja a grilujte do zmäknutia.
-
3
Keď sú cesnak, rajčiny mäkké, tak ich vložte do misky, vyberte pripečenú cibuľu a spolu s cesnakom a rajčinami pomixujte.
-
4
Zmes rozotrite na pripravené cesto, poukladajte si naň ešte mozzarellu, prosciutto, klobásku podľa chute a navrch pokrájaný syr.
- 5
Predtým ako pizzu vložíte do grilu, nechajte si gril rozpáliť aspoň na 270 - 300 °C, vrátane keramickej podložky a kameňa na pečenie, tie tam musia byť pri tejto teplote minimálne 8 minút. Pečte do chrumkava :-).
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu