
Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...

Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...

Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...

Crostini s čerstvými figami
Pre mňa je toto chuťové nebo - všetky chute do seba zapadajú ako puzzle.

Špagety di Fabio
Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...

Baklažánové rolky
Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom...

Zeleno-biele cestoviny
Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu...

Mozzarellové guľôčky so slaninou
Talianske mozzarellové guľôčky so slaninou pancetta na lôžku z rukoly.

Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....

Cesto na pizzu s kváskom
Už roky sa snažím nájsť cesto na pizzu, ktoré by bolo po upečení tak správne žuvacie...

Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom
Veľmi rýchle a chutné jedlo, obzvlášť sa hodí ak nemáte veľa času na varenie.

Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.

Spaghetti alle vongole
Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo ružového,...

Špagety s vepřovým masem a parmazánem
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájený porek, nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pak...

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

Kvásková pizza bezlepková
Na popolcovú stredu som urobila bezmäsitú pizzu a je lepšia ako iné a cesto jemné...

Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...

Panna cotta
Plátky želatíny namočíme do studenej vody, aby napučali. Smotanu, cukor a semienka z vanilkového struku...

Ciabatta s tofu chilli a čerstvou zeleninou
Ciabatty prerežeme na polovice. Na spodnú polovicu natrieme sojakrém v množstve podľa vlastnej chuti.

Kuřecí maso s fenyklem
Variabilní recept na kuřecí maso ovoněné vyjímečně lahodnou chutí fenyklu. Tato verze je z kuřecího prsního...

Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...

Moja rajčinová polievka
Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred...

Špagety s pestom a orechami
Veľmi jednoduchá kombinácia, ale myslím, že ako inšpirácia môže niekomu poslúžiť.

Lasagne z panvice
Lasagne pripravené na panvici vám určite ušetria čas a aj robotu, avšak chuť ostane zaručene rovnaká....

Krupoto s mletým mäsom a so špenátom
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie...

Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou
Odkedy som ich vyskúšala pripraviť, stali sa tieto cestoviny jedny z mojich najobľúbenejších. Jednoduchosť surovín...

Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...

Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...

Focaccia podle Romana Pauluse
Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.