Kysnutý koláč
Kysnutý koláč

Panbrioche s tvarohom a čokoládou fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 2. novembra 2017
Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept)
Foto: ancicka

Áno, je to doslova "PÁN brioche", lebo tak vyzerá a taktiež chutí vynikajúco. Vhodný na raňajky, ale aj len tak ku kávičke. No darmo Zobraziť celý popisÁno, je to doslova "PÁN brioche", lebo tak vyzerá a taktiež chutí vynikajúco. Vhodný na raňajky, ale aj len tak ku kávičke. No darmo budem vypisovať chvály, treba vyskúšať!

16
porcií
15 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
2 ks
10 g
150 g
240 ml
60 g
1/2 ČL
60 g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Vo vode nechám iba rozpustiť droždie

    Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a postupne si pridám na zhnetenie do robota všetky suroviny. Keď to robím ručne, tak postupne pridávam do misky suroviny a cesto dobre vymiesim. Cesto by malo byť tuhšie, nie lepkavé.

    Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred koncom hnetenia pridám nakrajanú čokoládu a zahnetiem.

    Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto necháť kysnuť zakryté 4 - 6 hodín pri izbovej teplote.

    Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom cesto vyložiť a rozdeliť na 16 rovnakých častí. Urobiť guľky.

    Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Misku alebo pekáč vymastiť a guľky uložiť do misky. Zakryté nechať ešte 30 min. podkysnuť. Medzitým si vyhrejeme rúru na 180 °C.

    Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred pečením potrieme žĺtkom a dáme upiecť.

    Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené necháme vychladiť na mriežke.

    Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť.

    Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kucharka
Urcite urobim, taketo mame radi.
“Pan” znamena chlieb .... tak je to akoby brioskovy chlebik.
Dakujem za recept. Dobruuuu....
1x haji
ancicka
@Kucharka (2.11.2017 22:39)

"Pan" ja som tým myslela ozaj !pán!,lebo chuť má ako briošky a je chutný lahodny.Neviem v ktorom jazyku
“Pan” znamena chlieb ..Od chutí chleba je veľmi daleko.
Pozdravujem a dakujem za nahliadnutie receptu.
haji
Briošky miluji, takovou snídani bych si dala líbit. Bezva těsto s tvarohem, díky za receptík!
smejkad
Jejda, mala som v pláne niečo iné, ale vidím to tak, že budú na ráno :-)
lenkafirka
Dnes sme si dali este teplucke podvecer ku kavicke na teraske a nevedeli sme sa dojest
havino
čítam postup, že 4 až 6 hod kysnutia, reku, čo to je kváskové, či čo tak dlho, prerolujem zas hore do surovín, aha 10 g droždia, tak jasné a super, pomalé kysnutie, kvalita, vyzerá výborne, kedysi som častejšie pekávala od @lusinkab , zalievala som aj pudingom pred pečením, je to ozaj super na chuť kysnutý zákusok, nie koláč
katka78
Vyzerá naozaj skvele. Mať ho doma, neodolám ani v tomto čase.
ivet74
Pain brioche :-) Pán je Francúz asi :-) Skvelý recept. Zapracovať tvaroh do cesta by ma naozaj nenapadlo. Pre mňa ideálny recept aj co sa týka pomalého kysnutia.
Inak už mi kysne vo finále, potom dám vedieť ako chutil :-)
ivet74
Parádne pečivo! Zaraďujem do pravidelného pečenia. Ďakujem krásne za recept :-)
manya
@Ancicka , včera som upiekla, paráda, tak krásne nakyslo cesto až sa mi nechcelo veriť, že som ho robila ja, odporúčam a ďakujem za recept;




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia