Panbrioche s tvarohom a čokoládou fotorecept
Foto: ancicka
Áno, je to doslova "PÁN brioche", lebo tak vyzerá a taktiež chutí vynikajúco. Vhodný na raňajky, ale aj len tak ku kávičke. No darmo Zobraziť celý popisÁno, je to doslova "PÁN brioche", lebo tak vyzerá a taktiež chutí vynikajúco. Vhodný na raňajky, ale aj len tak ku kávičke. No darmo budem vypisovať chvály, treba vyskúšať!
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravím si suroviny. Vo vode nechám iba rozpustiť droždie
-
2
a postupne si pridám na zhnetenie do robota všetky suroviny. Keď to robím ručne, tak postupne pridávam do misky suroviny a cesto dobre vymiesim. Cesto by malo byť tuhšie, nie lepkavé.
-
3
Pred koncom hnetenia pridám nakrajanú čokoládu a zahnetiem.
-
4
Cesto necháť kysnuť zakryté 4 - 6 hodín pri izbovej teplote.
-
5
Potom cesto vyložiť a rozdeliť na 16 rovnakých častí. Urobiť guľky.
-
6
Misku alebo pekáč vymastiť a guľky uložiť do misky. Zakryté nechať ešte 30 min. podkysnuť. Medzitým si vyhrejeme rúru na 180 °C.
-
7
Pred pečením potrieme žĺtkom a dáme upiecť.
-
8
Upečené necháme vychladiť na mriežke.
-
9
Dobrú chuť.
“Pan” znamena chlieb .... tak je to akoby brioskovy chlebik.
Dakujem za recept. Dobruuuu....
"Pan" ja som tým myslela ozaj !pán!,lebo chuť má ako briošky a je chutný lahodny.Neviem v ktorom jazyku
“Pan” znamena chlieb ..Od chutí chleba je veľmi daleko.
Pozdravujem a dakujem za nahliadnutie receptu.
Inak už mi kysne vo finále, potom dám vedieť ako chutil :-)
Pošlite nám fotku e-mailom na redakcia@varecha.sk , my ju radi pripojíme k Vášmu komentáru.
Ďakujem :-)