Karamelová panna cotta s čokoládou fotorecept
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši , 8. decembra 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši , 8. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V hrnci privedieme 230 ml smotany do varu a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozpustenou čokoládou naplníme pripravené sklenené poháre asi do 1/3.
-
2
Plátky želatíny namočíme do studenej vody asi na 10 minút. V hrnci rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme vanilkový cukor, 800 ml smotany a varíme, kým nevznikne hladký krém – asi 5 minút. Zmes odstavíme a vmiešame napučané želatínové plátky. Miešame pri teplote pod bodom varu (želatína sa nesmie variť).
-
3
Vlejeme do pohárov na vychladenú čokoládu a necháme tuhnúť v chladničke najmenej 5 hodín, ideálne cez noc. Ozdobíme šľahačkou, rozdrvenými arašidmi a drobným ovocím.
Diskusia k receptu