Panna cotta
Panna cotta

Karamelová panna cotta s čokoládou fotorecept

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši , 8. decembra 2017
Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

230 g
1030 ml
2 bal
200 g
30 g
Na ozdobenie:
 (vlašské orechy)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci privedieme 230 ml smotany do varu a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozpustenou čokoládou naplníme pripravené sklenené poháre asi do 1/3.

    Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky želatíny namočíme do studenej vody asi na 10 minút. V hrnci rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme vanilkový cukor, 800 ml smotany a varíme, kým nevznikne hladký krém – asi 5 minút. Zmes odstavíme a vmiešame napučané želatínové plátky. Miešame pri teplote pod bodom varu (želatína sa nesmie variť).

    Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vlejeme do pohárov na vychladenú čokoládu a necháme tuhnúť v chladničke najmenej 5 hodín, ideálne cez noc. Ozdobíme šľahačkou, rozdrvenými arašidmi a drobným ovocím.

    Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Hmm, to musí být dobrota!

Ďalšie recepty: