Karamelová panna cotta s čokoládou fotorecept

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši , 8. decembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
40 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V hrnci privedieme 230 ml smotany do varu a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozpustenou čokoládou naplníme pripravené sklenené poháre asi do 1/3.

    Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky želatíny namočíme do studenej vody asi na 10 minút. V hrnci rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme vanilkový cukor, 800 ml smotany a varíme, kým nevznikne hladký krém – asi 5 minút. Zmes odstavíme a vmiešame napučané želatínové plátky. Miešame pri teplote pod bodom varu (želatína sa nesmie variť).

    Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vlejeme do pohárov na vychladenú čokoládu a necháme tuhnúť v chladničke najmenej 5 hodín, ideálne cez noc. Ozdobíme šľahačkou, rozdrvenými arašidmi a drobným ovocím.

    Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist