prazdny

Domáci paradajkový pretlak

Prílohy

Hoci sa varí dlhšie, je nenáročný na prípravu a v zimných mesiacoch poteší.

prazdny

Francúzsky quiche s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr,...

prazdny

Šalát z cviklových listov

Bezmäsité jedlá

Drvivá väčšina ľudí listy cvikly vyhadzuje. Pritom majú vysokú nutričnú hodnotu, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a sú hodnotnejšie ako bežne používané hlávkové šaláty...

prazdny

Zapekané bravčové rezne

Bravčové mäso

V nedeľu na obed sú ideálne rezne, však? A aby to stále neboli len tie vyprážané,...

prazdny

Cestoviny s bazalkovým tofu

Cestoviny

Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť...

prazdny

Zemiakovo-zeleninový šalát

Bezmäsité jedlá

Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...

prazdny

Kuracie nôžky na olivách a citróne

Kuracie mäso

Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.

prazdny

Krúpy so zeleninou

Hlavné jedlá

Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Ryža na grécky spôsob

Bezmäsité jedlá

Osviežujúci obed alebo večera v podobe ryže na grécky spôsob. Slaná feta, acidné paradajky a...

prazdny

Dusené filé na karí a zázvore

Hlavné jedlá

Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...

prazdny

Karfiolový šalát

Bezmäsité jedlá

Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu....

prazdny

Lístkové kolieska s paradajkami a camembertom

Bezmäsité jedlá

Z hotového lístkového cesta vyčarujete tieto slané chuťovky doslova za pár minút.

prazdny

Zelenina s kokosovým mliekom

Cestoviny

Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....

prazdny

Zeleninový šalát s rybičkami (fotopostup)

Večera

Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?

prazdny

Gjuveč na piatok (fotopostup)

Bezmäsité jedlá

Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....

prazdny

Kuracie prsia so zemiakmi - obed z jedného pekáča

Kuracie mäso

Zemiaky ošúpeme, nakrájame kolieska a osolíme. Rovnomerne ich poukladáme na dno sklenenej nádoby na...

prazdny

Rybacia fileta na fazuľke

Hlavné jedlá

Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...

prazdny

Zeleninový šalát s feniklom

Bezmäsité jedlá

Zeleninové šaláty sú veľmi vďačným ľahkým jedlom. A ak sa tam "vpašuje" fenikel, je to...

prazdny

Syrovo-paradajkové Amorove šípy

Bezmäsité jedlá

Pripravte mini prekvapenie pre vaše lásky ako malé romantické pohostenie. Postačia vám k tomu drobné paradajky...

prazdny

Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka

Bezmäsité jedlá

Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......

prazdny

Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom

Hlavné jedlá

Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...

prazdny

Pečené ančovičky

Hlavné jedlá

Stredomorský kompliment každého šalátového lístku, či chlebíku.

prazdny

Cestoviny s lososom a syrom feta

Cestoviny

Pripravíme si zapekaciu misku a jej dno pokvapkáme olivovým olejom. Do misky dáme fetu a postupne...

prazdny

Sýty šošovicový šalát

Bezmäsité jedlá

Šošovicu necháme namočenú odstáť asi hodinu a následne ju uvaríme (pozor nerozvariť). Uvarenú ju scedíme a...

prazdny

Domáca pizza rýchlo a jednoducho

Hlavné jedlá

Naši milujú pizzu a preto sme dlho hľadali optimálny recept. Myslím, že bude chutiť každému....

prazdny

Krevetový koktail

Slané chuťovky

Party shocker, ktorý sa už dávno nepapá len v obleku a večerných šatách.

prazdny

Šalát v tvare vianočného venca

Bezmäsité jedlá

Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...

prazdny

Praženica s paradajkami a feta syrom

Bezmäsité jedlá

Na podobnej praženici si pochutnávala operná speváčka Adriana Kučerová v jednej gréckej krčmičke.

prazdny

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami

Kuracie mäso

Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

prazdny

Šalát so syrom burrata

Bezmäsité jedlá

Cherry paradajky umyjeme a rozrežeme na polovice.

prazdny

Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt

Bezmäsité jedlá

Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....

prazdny

Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku

Bezmäsité jedlá

Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.

prazdny

Špagety Pomodoro (s paradajkovou omáčkou)

Cestoviny

Sú to naše najobľúbenejšie špagety, rýchlo a jednoducho hotové za pár minút.

prazdny

Zeleninový šalát z rúry

Bezmäsité jedlá

Vychutnajte si baklažán, paradajky a kopu ďalšej zeleniny. Olivový olej a feniklové semienka dodávajú tomuto...

prazdny

Focaccia - taliansky chlebový posúch

Bezmäsité jedlá

Focaccia (fokáča) je chutná príloha, ktorá má široké použitie. Hodí sa na raňajky, ako pečivo k polievke na obed, na olovrant alebo aj večeru....