Karfiolový prívarok
Karfiolový prívarok

Paradajkovo-karfiolový prívarok

mdlenka - bez fotkymdlenka, včera 16:36

Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto. Tak ma napadlo toto.

4
porcie
5-10 minút
príprava
30-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
700 ml
1-2 ks
2-4 PL




Postup

  1. 1

    V dostatočne veľkom liatinovom kastróli na oleji spením nahrubo pokrájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridám na kúsky rozobraný/pokrájaný karfiol a restujem, kým nezmení farbu z bielej na opálovú.

  3. 3

    Zalejem celou fľašou paradajkovej passaty, osolím, dochutím mletým muškátovým orieškom.

  4. 4

    Na miernom ohni nechám prebublávať, kým karfiol nezmäkne (mám radšej tuhší), občas premiešam.

  5. 5

    Podávam s varenými zemiakmi, prípadne párkom, fašírkou, údeným mäsom či vareným vajcom...

Diskusia k receptu