Paradajkovo-karfiolový prívarok
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto. Tak ma napadlo toto.
4
porcie
porcie
5-10 minút
príprava
príprava
30-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V dostatočne veľkom liatinovom kastróli na oleji spením nahrubo pokrájanú cibuľu.
- 2
Pridám na kúsky rozobraný/pokrájaný karfiol a restujem, kým nezmení farbu z bielej na opálovú.
- 3
Zalejem celou fľašou paradajkovej passaty, osolím, dochutím mletým muškátovým orieškom.
- 4
Na miernom ohni nechám prebublávať, kým karfiol nezmäkne (mám radšej tuhší), občas premiešam.
- 5
Podávam s varenými zemiakmi, prípadne párkom, fašírkou, údeným mäsom či vareným vajcom...
Tiež prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu